Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Oost west, kust best

Een verrassende ontdekkingstocht met de tram van De Panne tot Knokke

Oost west, kust best - Jan Yperman - ISBN: 9789058269041
Prijs: € 22,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (17-09-2012)
Genre: Tramwegen
Boekenliefde.nl:
Oost west, kust best op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen de Belgische kust. Veel van hen komen enkel om op het strand te zonnebaden. Jammer, want aan de kust valt er nog heel wat meer te beleven. En dat het hele jaar door.

Jan Yperman stapt op de kusttram en reist van De Panne tot Knokke. Bij elke halte gaat hij op ontdekking. Onderweg stoot hij op pareltjes van erfgoed, sporen van ons maritieme verleden, prachtige natuurgebieden, boeiende musea en gezellige adresjes. Ga wandelen in het Zwin of natuurreservaat Doornpanne, bezoek de grootste Belgische militaire begraafplaats, verbaas je over de Dronkenput, geniet van kunst in Sint-Idesbald en fiets door de Uitkerkse polder of het hinterland van Middelkerke.

Details

Titel: Oost west, kust best
auteur: Jan Yperman
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 160
Uitgever: Schuyt België
Publicatiedatum: 2012-09-17
NUR: Tramwegen
Afmetingen: 221 x 147 x 14
Gewicht: 449 gr
ISBN/ISBN13: 9789058269041
Intern nummer: 23446139

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 15-11-2012   geschreven door  Patrick Vandendaele
Werkelijk een boek dat inspeelt op een gegeven dat meer mensen onder ons zouden moeten doen en beleven... Voor diegenen die al wel eens een tijdje aan de kust doorbrengen, is dit een geniaal idee om niet enkel met de tenen in het zand te zitten, maar een ontdekkingsreis te ondernemen in dit gebied dat veel meer te bieden heeft dan een dijk met Horeca, een strand en wat hype boetieks... De klassieke uitstapjes zijn voor de meesten onder ons al wel bekend, maar de invalshoek van dit boek is wel degelijk verrassend, en toch kan je stellen subliem, en we spreken uit ervaring... Waarom eens niet de kust verkennen met het transportmiddel dat wellicht onmiddellijk wordt verbonden aan de kust... de kusttram? Deze invalshoek is een gepaste vorm om ons langs de tramsporen van de kust andere zaken te doen ontdekken dan de zandstranden en de dijken, maar ons in een leuke benadering heel wat verborgen schatten van de kustlijn te doen ontdekken. Cultuur, geschiedenis, natuur, kortom de schoonheid onder zijn meest diverse vormen, en dit als een gids van de beste soort, en die op een efficiënte wijze kan worden gebruikt.

Extra informatie

Oost west, kust best

Recensie

Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen de Belgische kust. Veel van hen komen enkel om op het strand te zonnebaden. Jammer, want aan de kust valt er nog heel wat meer te beleven. En dat het hele jaar door. Jan Yperman stapt op de kusttram en reist van De Panne tot Knokke. Bij elke halte gaat hij op ontdekking. Onderweg stoot hij op pareltjes van erfgoed, sporen van ons maritieme verleden, prachtige natuurgebieden, boeiende musea en gezellige adresjes. Ga wandelen in het Zwin of natuurreservaat Doornpanne, bezoek de grootste Belgische militaire begraafplaats, verbaas je over de Dronkenput, geniet van kunst in Sint-Idesbald en fiets door de Uitkerkse polder of het hinterland van Middelkerke.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.