Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Treinen die komen en gaan

het stalen NS-reizigersmaterieel van Nederlandse bodem

Treinen die komen en gaan - Carel van Gestel - ISBN: 9789462581098
Prijs: € 29,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (26-11-2015)
Genre: Nederland
Boekenliefde.nl:
Treinen die komen en gaan op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het is nu nauwelijks nog voor te stellen dat er ooit in Nederland volop spoorwegmaterieel werd gebouwd. Decennialang heeft dit het beeld van de spoorwegen in Nederland bepaald, totdat in 1972 Werkspoor de poorten moest sluiten en het rollend materieel in het buitenland moest worden aangeschaft. Dit boek geeft een beeld van die periode, te beginnen in de fabriek waar het materieel werd gemaakt en eindigend op de plaats waar het uiteindelijk terecht zou komen, de schroothoop.
Tussen dat begin- en eindpunt heeft de trein zijn rondjes gedraaid en ruimschoots zijn diensten bewezen. Het was nog het tijdperk van het ritmische kedengkedengkedengkedeng, de tijd dat je nog reiziger was en niet een klant. Kortom, het tijdperk van nostalgie op het spoor.

Details

Titel: Treinen die komen en gaan
auteur: Carel van Gestel
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 168
Uitgever: Uitgeverij WBOOKS
Publicatiedatum: 26-11-2015
NUR: Nederland
Afmetingen: 287 x 217 x 20
Gewicht: 998 gr
ISBN/ISBN13: 9789462581098
Intern nummer: 30520363

Extra informatie

Treinen die komen en gaan

Recensie

Het is nu nauwelijks nog voor te stellen dat er ooit in Nederland volop spoorwegmaterieel werd gebouwd. Decennialang heeft dit het beeld van de spoorwegen in Nederland bepaald, totdat in 1972 Werkspoor de poorten moest sluiten en het rollend materieel in het buitenland moest worden aangeschaft. Dit boek geeft een beeld van die periode, te beginnen in de fabriek waar het materieel werd gemaakt en eindigend op de plaats waar het uiteindelijk terecht zou komen, de schroothoop. Tussen dat begin- en eindpunt heeft de trein zijn rondjes gedraaid en ruimschoots zijn diensten bewezen. Het was nog het tijdperk van het ritmische kedengkedengkedengkedeng, de tijd dat je nog reiziger was en niet een klant. Kortom, het tijdperk van nostalgie op het spoor.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.