Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Schilderachtig spoor

spoorwegschilderijen van Hans Kaas

Schilderachtig spoor - H. Kaas - ISBN: 9789059941892
Prijs: € 29,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (11-10-2007)
Genre: Nederland
Boekenliefde.nl:
Schilderachtig spoor op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

AANBIEDING van 29.95 voor 14.90 OP=OP
Treinen hebben door de jaren heen altijd een groot aantal liefhebbers weten te trekken. Hoewel de gouden jaren van het spoor ver achter ons liggen en de moderne spoorwegbedrijven nog maar weinig romantiek uitstralen bestaat er ook vandaag nog steeds een grote interesse voor het spoor. Privatisering en opsplitsing van ons nationale spoorwegbedrijf veroorzaakten een revolutie op het spoor en een grote verscheidenheid aan rollend materieel in veelal exotische beschildering berijdt tegenwoordig de spoorstaven.
Schilders en tekenaars hebben zich over het algemeen minder met spoorwegen beziggehouden. Het aantal spoorwegschilders en spoorwegschilderijen in ons land is niet zo groot. Dit in tegenstelling tot Engeland waar het spoor een bijzonder geliefd onderwerp is. Vooral het 'oude spoor' met zijn stoomlocomotieven, seinhuizen, seinen, telegraafmasten, bruggen en tunnels werd vanaf het eerste begin door kunstenaars als een interes- sant motief erkend.
Meer dan veertig jaar geleden, tijdens een reis door Engeland, maakte Hans Kaas kennis met het werk van de Engelse spoorwegschilders en werd er door gefascineerd. Hoewel hij van jongs af aan zondagschilder is en al even lang spoorweghobbyist duurde het tot zijn pensionering voordat hij de twee liefhebberijen combineerde en hij zijn eerste spoorwegschilderij maakte. Nadien heeft hij zich met veel overgave op het onderwerp gestort en in de loop van de tijd ontstond er een collectie schilderijen die voornamelijk het spoor in binnen- en buitenland in de periode tussen 1930 en 1970 tot onderwerp hebben.
In dit geheel fullcolour uitgevoerde boek is een selectie van zijn werk samengebracht.

Details

Titel: Schilderachtig spoor
auteur: H. Kaas
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 120
Uitgever: Schuyt & Co, Verkoopmaatschappij
Publicatiedatum: 2007-10-11
NUR: Nederland
Afmetingen: 277 x 243 x 14
Gewicht: 854 gr
ISBN/ISBN13: 9789059941892
Intern nummer: 7885615

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.