Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Ondernemen op het spoor

De eerste jaren van de Hollandsche ijzeren spoorweg-maatschappij

Ondernemen op het spoor - Hugo Roos; Guus Veenendaal - ISBN: 9789461057792
Prijs: € 20,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (31-08-2012)
Genre: Nederland
Boekenliefde.nl:
Ondernemen op het spoor op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het is dit jaar precies 175 jaar geleden dat de eerste Nederlandse spoorwegonderneming, de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij, werd opgericht en koninklijk werd goedgekeurd. Daarmee is het spoorwegtijdperk in Nederland aangebroken.

Ondernemen op het spoor, tot op heden is er weinig aandacht voor dit onderwerp geweest. Dit boek voorziet in die lacune. Al snel na de oprichting van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij durfden ondernemers en investeerders het aan geld te steken in deze nieuwe vorm van infrastructuur. Met de aanleg van het eerste spoor in 1839 tussen Haarlem en Amsterdam werd vervoer per trein in Nederland een feit. Inmiddels heeft Nederland ruim 2800 kilometer spoorlijn en vertrekken er op een doordeweekse dag zo'n vier- tot vierenhalfduizend treinen.

Guus Veenendaal is historicus en was als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis in Den Haag. Hij schreef een aantal boeken en artikelen over Nederlandse en Amerikaanse spoorwegen.

Hugo Roos was achtereenvolgens hoogleraar aan de KMA, de Universiteit van Amsterdam en de Erasmus Universiteit. Hij publiceerde over onder andere de geschiedenis van de logistiek. Roos is vicevoorzitter van de Vereniging van Vrienden van het Spoorwegmuseum.

Details

Titel: Ondernemen op het spoor
auteur: Hugo Roos; Guus Veenendaal
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Publicatiedatum: 2012-08-31
NUR: Nederland
Afmetingen: 241 x 170 x 12
Gewicht: 443 gr
ISBN/ISBN13: 9789461057792
Intern nummer: 23419802

Extra informatie

Ondernemen op het spoor

Recensie

Het is dit jaar precies 175 jaar geleden dat de eerste Nederlandse spoorwegonderneming, de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij, werd opgericht en koninklijk werd goedgekeurd. Daarmee is het spoorwegtijdperk in Nederland aangebroken. Ondernemen op het spoor, tot op heden is er weinig aandacht voor dit onderwerp geweest. Dit boek voorziet in die lacune. Al snel na de oprichting van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij durfden ondernemers en investeerders het aan geld te steken in deze nieuwe vorm van infrastructuur. Met de aanleg van het eerste spoor in 1839 tussen Haarlem en Amsterdam werd vervoer per trein in Nederland een feit. Inmiddels heeft Nederland ruim 2800 kilometer spoorlijn en vertrekken er op een doordeweekse dag zo'n vier- tot vierenhalfduizend treinen. Guus Veenendaal is historicus en was als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis in Den Haag. Hij schreef een aantal boeken en artikelen over Nederlandse en Amerikaanse spoorwegen. Hugo Roos was achtereenvolgens hoogleraar aan de KMA, de Universiteit van Amsterdam en de Erasmus Universiteit. Hij publiceerde over onder andere de geschiedenis van de logistiek. Roos is vicevoorzitter van de Vereniging van Vrienden van het Spoorwegmuseum

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.