Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De ontsporing

het fiasco Fyra

De ontsporing - Paul Stramrood; Diane de Clerck; Andries van den Berg; Marcel van Silfhout - ISBN: 9789081936811
Prijs: € 10,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (02-12-2014)
Genre: Nederland
Boekenliefde.nl:
De ontsporing op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Reconstructie van een treindrama

Het ontsporen van de Fyra dreunt flink na. De hogesnelheidslijn kostte onze schatkist meer dan zeven miljard euro. En nog hebben we geen snelle trein.
 
Oud FNV-vakbondsman Andries van den Berg en onderzoeksjournalist Marcel van Silfhout kenden de NS in 2001 goed: het spoorbedrijf haalde dagelijks het nieuws met stakingen en vertragingen. Maar de verhitte strijd tussen de staatsmonopolist en het verkeersministerie om de HSL-Zuid bleef onder de radar.
 
In de aanloop naar de parlementaire Fyra-enquête reconstrueerden ze het historische spoorfiasco aan de hand van geheime notities en vertrouwelijke interviews met NS-directeuren, medewerkers en topambtenaren. Botsende ego¿s, financiële hoogmoed en een worsteling van de NS met de Haagse privatiseringspolitiek leidden tot een dwaas pokerspel. Hoe kon dit ambitieuze project zo dramatisch uit de hand lopen?

Details

Titel: De ontsporing
auteur: Paul Stramrood; Diane de Clerck; Andries van den Berg; Marcel van Silfhout
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 208
Uitgever: Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum: 02-12-2014
NUR: Nederland
Afmetingen: 211 x 134 x 20
Gewicht: 313 gr
ISBN/ISBN13: 9789081936811
Intern nummer: 27882911

Extra informatie

De Ontsporing

Recensie

Het einde van de Italiaanse Fyra hogesnelheidstrein is bekend: een groots Nederlands fiasco. Dat fascinerende spoordebacle is knap gereconstrueerd in De Ontsporing, een spannende politiek-actuele non-fictie thriller.

Ver voordat de parlementaire Fyra-enquête van start ging, spraken onderzoeksjournalist Marcel van Silfhout en vakbondsman Andries van den Berg al met de hoofdrolspelers. De diepgaande gesprekken met spoorwegdirecteuren, medewerkers en (top)ambtenaren, en geheime notities, memo's en documenten resulteerden in een meeslepende geschiedschrijving. De auteurs ontrafelden het schandaaldossier tot aan de wortels van de HSL- en Fyra-flop.

Volgens oud NS-president-directeur Jan Timmer en andere betrokkenen gaat De Ontsporing dieper dan de parlementaire Fyra-enquête. Het boek, dat leest als een trein, trekt scherpere en deels andere conclusies dan het eindrapport van de enquêtecommissie. Timmer noemt De Ontsporing dan ook 'Het ware Fyraverhaal'. Voer voor ontsporende politici en managers.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.