Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Amsterdam- Utrecht

Van Rhijnspoor tot Randstadspoor

Amsterdam- Utrecht - V.M. Lansink; J.M. ten Broek - ISBN: 9789462582927
Prijs: € 34,95
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (20-11-2018)
Genre: Nederland
Boekenliefde.nl:
Amsterdam- Utrecht op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Bijna iedereen weet dat de eerste trein in Nederland reed tussen Amsterdam en Haarlem (1839), maar op papier was de zogeheten Rhijnspoorweg tussen Amsterdam en Keulen de eerste spoorlijn van Nederland. Door koudwatervrees en gebrek aan financien werd de eerste etappe van de Rhijnspoorweg tussen Amsterdam en Utrecht pas in december 1843 geopend. Dit jaar is dat 175 jaar geleden.

Door de jaren hen is de lijn veelvuldig verbouwd en verlegd, met als belangrijkste uitbreidingen de grote spoorwegwerken van Amsterdam en Utrecht in de jaren 30, de symbiose met de Amsterdamse metro en de viersporigheid rond het jaar 2000. Heden ten dage is deze spoorlijn een van de drukst bereden trajecten van Nederland. Michiel ten Broek en Victor Lansink nemen u aan de hand van vele historische en sfeervolle illustraties mee op een reis door de tijd langs deze door talrijke veranderingen zeer boeiende spoorlijn.

Ook spraakmakende stations als Amsterdam Amstel, Duivendrecht, Amsterdam Bijlmer Arena en Utrecht Centraal komen in beeld, evenals verdwenen stations als Amsterdam Weesperpoort en Nieuwersluis.

Details

Titel: Amsterdam- Utrecht
auteur: V.M. Lansink; J.M. ten Broek
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij WBOOKS
Publicatiedatum: 20-11-2018
NUR: Nederland
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 1264 gr
ISBN/ISBN13: 9789462582927
Intern nummer: 42648889

Biografie (woord)

Michiel ten Broek (1953) is senior specialist railverkeerstechniek bij het ingenieursbureau Arcadis en werkte tientallen jaren bij NS op station Amsterdam CS. Victor Lansink (1970) is kunsthistoricus en werkzaam voor de collectie historisch beeldmateriaal van Het Utrechts Archief.

Extra informatie

Bijna iedereen weet dat de eerste trein in Nederland reed tussen Amsterdam en Haarlem (1839), maar op papier was de zogeheten Rhijnspoorweg tussen Amsterdam en Keulen de eerste spoorlijn van Nederland. Door koudwatervrees en gebrek aan financiën werd de eerste etappe van de Rhijnspoorweg tussen Amsterdam en Utrecht pas in december 1843 geopend. Dit jaar is dat 175 jaar geleden. Door de jaren heen is de lijn veelvuldig verbouwd en verlegd, met als belangrijkste uitbreidingen de grote spoorwegwerken van Amsterdam en Utrecht in de jaren ’30, de symbiose met de Amsterdamse metro en de viersporigheid rond het jaar 2000. Heden ten dage is deze spoorlijn een van de drukst bereden trajecten van Nederland. Michiel ten Broek en Victor Lansink nemen u aan de hand van vele historische en sfeervolle illustraties mee op een reis door de tijd langs deze door de talrijke veranderingen zeer boeiende spoorlijn. Ook spraakmakende stations als Amsterdam Amstel, Duivendrecht, Amsterdam Bijlmer Arena en Utrecht Centraal komen in beeld, evenals verdwenen stations als Amsterdam Weesperpoort en Nieuwersluis.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen