Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

God is niet wit

ons slavernijverleden; wat doen we ermee?

God is niet wit - Eva Mabayoje; Gea Gort - ISBN: 9789033800238
Prijs: € 16,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (09-04-2013)
Genre: Mens & Maatschappij
Boekenliefde.nl:
God is niet wit op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In 2013 is het 150 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft. Moeten wij daar nog bij stilstaan? Ja, zeker! Veel Nederlanders hebben de neiging om ons slavernijverleden weg te stoppen of zelfs te ontkennen, maar Gea Gort en Eva Mabayoje geloven dat we de historische en morele plicht hebben om onder ogen te zien hoe ons verleden nog steeds doorwerkt in het leven van vandaag.

In God is niet wit vertellen bekende gekleurde Nederlanders hoe het slavernijverleden in hun leven en in de samenleving doorwerkt. Blanke kerkelijke en politieke leiders reflecteren op het thema. Daarnaast laten blanke en gekleurde mensen wegen zien hoe we verzoening kunnen bewerken en samen aan de toekomst kunnen bouwen. De persoonlijke verhalen worden afgewisseld met historische kennis en weetjes.
Dit boek geeft op een aansprekende, persoonlijke en wetenschappelijke manier achtergrondinformatie. God is niet wit is niet alleen interessant voor historici: het onderwerp gaat ons allemaal aan.

Gea Gort is gepassioneerd bezig met missie, steden en internationale ontwikkelingen. Ze was betrokken als leider van het Rotterdams stadsgebed, journalist en als overheidsadviseur. Ze leidt nu GIDSnetwerk Rotterdam. www.geagort.com

Eva Mabayoje, getrouwd en moeder van drie kinderen. Historica met interesse
voor het Nederlandse slavernijverleden en zijn erfenis. Zij heeft daarbij een focus op de status van racisme in dit land.

Details

Titel: God is niet wit
auteur: Eva Mabayoje; Gea Gort
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 144
Uitgever: Ark Media
Publicatiedatum: 09-04-2013
NUR: Mens & Maatschappij
Afmetingen: 201 x 201 x 16
Gewicht: 507 gr
ISBN/ISBN13: 9789033800238
Intern nummer: 24067372

Extra informatie

God is niet wit

Recensie

In 2013 is het 150 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft. Moeten wij daar nog bij stilstaan? Ja, zeker! Veel Nederlanders hebben de neiging om ons slavernijverleden weg te stoppen of zelfs te ontkennen, maar Gea Gort en Eva Mabayoje geloven dat we de historische en morele plicht hebben om onder ogen te zien hoe ons verleden nog steeds doorwerkt in het leven van vandaag. In God is niet wit vertellen bekende gekleurde Nederlanders hoe het slavernijverleden in hun leven en in de samenleving doorwerkt. Blanke kerkelijke en politieke leiders reflecteren op het thema. Daarnaast laten blanke en gekleurde mensen wegen zien hoe we verzoening kunnen bewerken en samen aan de toekomst kunnen bouwen. De persoonlijke verhalen worden afgewisseld met historische kennis en weetjes. Dit boek geeft op een aansprekende, persoonlijke en wetenschappelijke manier achtergrondinformatie. God is niet wit is niet alleen interessant voor historici: het onderwerp gaat ons allemaal aan. Gea Gort is gepassioneerd bezig met missie, steden en internationale ontwikkelingen. Ze was betrokken als leider van het Rotterdams stadsgebed, journalist en als overheidsadviseur. Ze leidt nu GIDSnetwerk Rotterdam. www.geagort.com Eva Mabayoje, getrouwd en moeder van drie kinderen. Historica met interesse voor het Nederlandse slavernijverleden en zijn erfenis. Zij heeft daarbij een focus op de status van racisme in dit land.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.