Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Wie is moslim?

geloof en secularisatie onder westerse moslims

Wie is moslim? - Mohamed Ajouaou - ISBN: 9789021143767
Prijs: € 23,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (18-10-2014)
Genre: Islam
Boekenliefde.nl:
Wie is moslim? op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Een boek met een heldere kijk op de religiositeit van westerse moslims, dat de kloof tussen dogma's en praktijk laat zien. En verrassende vragen stelt bij veronderstellingen die het gesprek over moslims in Nederland vertroebelen.
Hoe ziet de religiositeit van moslims eruit in hun dagelijks leven? Hoe kan die religiositeit - binnen de islam, maar ook door 'buitenstaanders' - geïnterpreteerd worden? Wie kan of moet als moslim worden beschouwd?
Staat de islam open voor seculiere tendensen?
Mohamed Ajouaou gaat op deze vragen in en biedt zo inzicht in de bronnen van de islam en de dagelijkse praktijken van westerse moslims. Daarbij legt hij de kloof bloot tussen dogma's en praktisering. Hij brengt aspecten van de islamitische religiositeit in kaart die nog nauwelijks aandacht hebben gekregen. Bovendien maakt hij inzichtelijk hoe secularisatie inherent is aan de islam, maar een volstrekt andere gedaante aanneemt dan in het christendom.

Mohamed Ajouaou is universitair docent Islam aan de Vrije Universiteit, hoofd van het Centrum voor islamitische theologie en hoofd Islamitische geestelijke
verzorging bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. Eerder was hij adviseur van
overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties op het gebied van islam
en integratie.

Details

Titel: Wie is moslim?
auteur: Mohamed Ajouaou
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 240
Uitgever: VBK Media
Publicatiedatum: 18-10-2014
NUR: Islam
Afmetingen: 228 x 148 x 24
Gewicht: 388 gr
ISBN/ISBN13: 9789021143767
Intern nummer: 27278039

Extra informatie

Wie is moslim?

Recensie

Een boek met een heldere kijk op de religiositeit van westerse moslims, dat de kloof tussen dogma's en praktijk laat zien. En verrassende vragen stelt bij veronderstellingen die het gesprek over moslims in Nederland vertroebelen. Hoe ziet de religiositeit van moslims eruit in hun dagelijks leven? Hoe kan die religiositeit - binnen de islam, maar ook door 'buitenstaanders' - geïnterpreteerd worden? Wie kan of moet als moslim worden beschouwd? Staat de islam open voor seculiere tendensen? Mohamed Ajouaou gaat op deze vragen in en biedt zo inzicht in de bronnen van de islam en de dagelijkse praktijken van westerse moslims. Daarbij legt hij de kloof bloot tussen dogma's en praktisering. Hij brengt aspecten van de islamitische religiositeit in kaart die nog nauwelijks aandacht hebben gekregen. Bovendien maakt hij inzichtelijk hoe secularisatie inherent is aan de islam, maar een volstrekt andere gedaante aanneemt dan in het christendom. Mohamed Ajouaou is universitair docent Islam aan de Vrije Universiteit, hoofd van het Centrum voor islamitische theologie en hoofd Islamitische geestelijke verzorging bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. Eerder was hij adviseur van overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties op het gebied van islam en integratie.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.