Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

God - feit en fictie

een pleidooi voor humanisme en atheisme

God - feit en fictie - Luc VandenBerghe - ISBN: 9789052352190
Prijs: € 19,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (19-03-2014)
Genre: Humanistiek
Boekenliefde.nl:
God - feit en fictie op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In God: feit & fictie worden harde noten gekraakt. In zijn meer dan prikkelend, voor sommigen zeker ook controversiële betoog concludeert Luc. VandenBerghe niet minder dan dat de God van de Abrahamitische religies niet bestaat. Hij komt tot die slotsom na zich decennialang te hebben verdiept in de geschiedenis
van de verschillende religies, wetenschap, filosofie, politiek en tal van andere disciplines.
Kern van zijn betoog is dat het bovennatuurlijke niet bestaat - en dat daarom God, een entiteit van het bovennatuurlijke, ook niet bestaat. Ongetwijfeld zal hij daarmee heel wat kritiek uitlokken. Vast staat dat dit boekje zal kunnen bijdragen tot verheldering van het godsprobleem dat vroeger steeds uitsluitend vanuit wetenschappelijk ofwel vanuit historisch aspect werd behandeld. Zijn geëngageerde pleidooi voor atheïsme en humanisme zal in elk geval velen aanzetten tot reflectie.

Luc.VandenBerghe (85) publiceerde tijdens zijn carrière als topambtenaar bij het Belgische ministerie van Financiën tal van artikelen over civiel en fiscaal recht en een tiendelig werk over de belasting over toegevoegde waarde (BTW). Al vanaf zijn jeugd lag hij in conflict met de religie, reden om zich na zijn pensionering gepassioneerd en zeer breed in deze materie te verdiepen.

Details

Titel: God - feit en fictie
auteur: Luc VandenBerghe
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 160
Uitgever: Erasmus Publishing
Publicatiedatum: 19-03-2014
NUR: Humanistiek
Afmetingen: 244 x 172 x 11
Gewicht: 401 gr
ISBN/ISBN13: 9789052352190
Intern nummer: 26482871

Extra informatie

God: feit & fictie

Recensie

In God: feit & fictie worden harde noten gekraakt. In zijn meer dan prikkelend, voor sommigen zeker ook controversiële betoog concludeert Luc. VandenBerghe niet minder dan dat de God van de Abrahamitische religies niet bestaat. Hij komt tot die slotsom na zich decennialang te hebben verdiept in de geschiedenis van de verschillende religies, wetenschap, filosofie, politiek en tal van andere disciplines. Kern van zijn betoog is dat het bovennatuurlijke niet bestaat - en dat daarom God, een entiteit van het bovennatuurlijke, ook niet bestaat. Ongetwijfeld zal hij daarmee heel wat kritiek uitlokken. Vast staat dat dit boekje zal kunnen bijdragen tot verheldering van het godsprobleem dat vroeger steeds uitsluitend vanuit wetenschappelijk ofwel vanuit historisch aspect werd behandeld. Zijn geëngageerde pleidooi voor atheïsme en humanisme zal in elk geval velen aanzetten tot reflectie. Luc.VandenBerghe (85) publiceerde tijdens zijn carrière als topambtenaar bij het Belgische ministerie van Financiën tal van artikelen over civiel en fiscaal recht en een tiendelig werk over de belasting over toegevoegde waarde (BTW). Al vanaf zijn jeugd lag hij in conflict met de religie, reden om zich na zijn pensionering gepassioneerd en zeer breed in deze materie te verdiepen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.