Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Geborgen in traditie

Geborgen in traditie - Antoine Bodar - ISBN: 9789026325816
Prijs: € 27,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (16-10-2014)
Genre: Godsdienstwijsbegeerte en ethiek
Boekenliefde.nl:
Geborgen in traditie op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In perioden van crises ziet zelfs de meest vlot doorlevende levensgenieter zich gedwongen na te denken over het hoe en waarom van de veranderende tijd. Het goede leven is iets minder vanzelfsprekend. Het zou zelfs kunnen zijn dat prettig leven eindig is. Wat dan?

Dan is het moment aangebroken om niet alleen te rade te gaan bij de geschiedenis om de eigen tijd beter te begrijpen, maar ook om zich af te vragen wat onze traditie is en of die wellicht troost in bange dagen kan verschaffen. Traditie betekent immers verbinding met het verleden - algemeen én persoonlijk, collectief én individueel.

Bij elke vernieuwing past het de traditie te raadplegen om niet te blijven steken bij de waan van de week. Stellig is menigeen ervan overtuigd dat juist in een tijd van crises traditie houvast kan geven en zo geborgenheid. Wie de traditie in ogenschouw neemt - maar natuurlijk met kritische blik - die ontleent daaraan zekerheid en in enen gevoel voor betrekkelijkheid. Aldus weten we ons geborgen in traditie.

Details

Titel: Geborgen in traditie
auteur: Antoine Bodar
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
Publicatiedatum: 16-10-2014
NUR: Godsdienstwijsbegeerte en ethiek
ISBN/ISBN13: 9789026325816
Intern nummer: 22582593

Extra informatie

Geborgen in traditie

Recensie

In perioden van crises ziet zelfs de meest vlot doorlevende levensgenieter zich gedwongen na te denken over het hoe en waarom van de veranderende tijd. Het goede leven is iets minder vanzelfsprekend. Het zou zelfs kunnen zijn dat prettig leven eindig is. Wat dan? Dan is het moment aangebroken om niet alleen te rade te gaan bij de geschiedenis om de eigen tijd beter te begrijpen, maar ook om zich af te vragen wat onze traditie is en of die wellicht troost in bange dagen kan verschaffen. Traditie betekent immers verbinding met het verleden - algemeen én persoonlijk, collectief én individueel. Bij elke vernieuwing past het de traditie te raadplegen om niet te blijven steken bij de waan van de week. Stellig is menigeen ervan overtuigd dat juist in een tijd van crises traditie houvast kan geven en zo geborgenheid. Wie de traditie in ogenschouw neemt - maar natuurlijk met kritische blik - die ontleent daaraan zekerheid en in enen gevoel voor betrekkelijkheid. Aldus weten we ons geborgen in traditie.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.