Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Vloeken & schelden zonder woorden

50 beledigende gebaren uit de hele wereld

Vloeken & schelden zonder woorden - Romana Lefevre - ISBN: 9789045313368
Prijs: € 9,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (16-03-2012)
Genre: Taal en cultuur
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Vaak kun je met je handen het beste communiceren. Of je nu een vriend hartelijk wilt begroeten of je baas wilt beledigen, deze handige gids legt uit ho je de vijftig soms meest beledigende gebaren ter wereld kunt maken.

Zo kun je bijvoorbeeld zonder woorden:
* een volkomen vreemde uitschelden
* de moeder van een vriend zwartmaken
* duidelijke seksuele interesse tonen
* iemand voor stom/gek/lelijk uitmaken

Gedragswetenschappers gaan ervan uit dat handgebaren veel ouder zijn dan spraak. Veel gebaren waren kort, bondig en vaak beledigend. We weten niet precies hoe alle gebaren eruitzagen, maar het staat wel vast dat sommige ervan nog steeds gebruikt worden. Zo weten we dat de Romeinen al gebruik maakten van de digitus impudicus (onbeschofte vinger), waarbij de middelvinger werd uitgestoken om iemand te beledigen - en het hielp bovendien om het boze oog te bezweren. Tegenwoordig hebben de Fransen een enorme verzameling gebaren om 'vervelend' uit te beelden (en zo'n dertig synoniemen daarvoor). De Libanezen hebben een speciaal gebaar om 'romantische interesse' mee uit te drukken. De Nederlanders hanteren nog vaak het aloude Romeinse gebruik van de middelvinger om hun ongenoegen kenbaar te maken.

Details

Titel: Vloeken & schelden zonder woorden
auteur: Romana Lefevre
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 128
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: 16-03-2012
NUR: Taal en cultuur
Afmetingen: 178 x 127 x 11
Gewicht: 187 gr
ISBN/ISBN13: 9789045313368
Intern nummer: 20192220

Extra informatie

Vloeken en schelden zonder woorden

Recensie

Een gebaar kan meer zeggen dan twintig woorden. Voor het uiting geven aan de mening over een tegenstander of diens moeder, aan kwaadheid, ongenoegen, seksuele verlangens enzovoort bestaan internationaal allerlei hand- en armbewegingen. Vijftig daarvan worden in dit boekje op zakformaat duidelijk geïllustreerd met een zwart-witfoto en met op de andere pagina de naam van het gebaar, de betekenis, het land of landen waar dit gebaar begrepen en gebruikt wordt, gevolgd door een korte omschrijving waarin wordt uitgelegd in welk verband dit gebaar gemaakt zou kunnen worden en hoe het (doorgaans) wordt opgevat. De diverse categorieën als zakendoen en onderhandelen, romantiek en intieme relaties, ontwijkende manoeuvres en diplomatie worden allemaal kort ingeleid waarna de hierbij passende gebaren volgen. Met wellevendheid heeft het doorgaans weinig te maken, maar er zijn altijd situaties waarin woorden te kort schieten en een passend gebaar voor de goede verstaander wél duidelijk is. Grappige, informatieve uitgave.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.