Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Meertaligheid onder de loep

Meertaligheid onder de loep - Hyo Jung de Smet; June Eyckmans; Evy Ceuleers - ISBN: 9789044132670
Prijs: € 28,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (12-06-2015)
Genre: Taal en cultuur
Boekenliefde.nl:
Meertaligheid onder de loep op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het belang van meertaligheid in onze hedendaagse maatschappij kan niet genoeg benadrukt worden. Toenemende globalisering, migratie en technologische vernieuwingen maken van meertaligheid eerder de norm dan de uitzondering. Dit creëert nieuwe uitdagingen, zowel op onderzoeks- als op beleidsvlak. Want wanneer is iemand meertalig? Wat is de invloed van de omgeving? Wat doet meertaligheid met de hersenen? Wat als een meertalige plots een taalstoornis heeft? Welke cognitieve en affectieve factoren spelen een rol? Wat bevordert of belemmert de implementatie van meertalig onderwijs? Welke rol speelt meertaligheid bij de constructie van maatschappelijke en individuele identiteiten? Hoe beïnvloedt meertaligheid mediaprocessen en berichtgeving?
Dit boek biedt een overzicht van de recentste inzichten over meertaligheid. Verscheidene auteurs komen aan het woord vanuit hun expertisedomein. Ze voeren onderzoek in de Belgische meertalige context, gekaderd in een Europees perspectief.

Details

Titel: Meertaligheid onder de loep
auteur: Hyo Jung de Smet; June Eyckmans; Evy Ceuleers
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 250
Uitgever: Maklu, Uitgever
Publicatiedatum: 12-06-2015
NUR: Taal en cultuur
Afmetingen: 240 x 170 x 15
Gewicht: 480 gr
ISBN/ISBN13: 9789044132670
Intern nummer: 30507299

Extra informatie

Meertaligheid onder de loep

Recensie

Het belang van meertaligheid in onze hedendaagse maatschappij kan niet genoeg benadrukt worden. Toenemende globalisering, migratie en technologische vernieuwingen maken van meertaligheid eerder de norm dan de uitzondering. Dit creëert nieuwe uitdagingen, zowel op onderzoeks- als op beleidsvlak. Want wanneer is iemand meertalig? Wat is de invloed van de omgeving? Wat doet meertaligheid met de hersenen? Wat als een meertalige plots een taalstoornis heeft? Welke cognitieve en affectieve factoren spelen een rol? Wat bevordert of belemmert de implementatie van meertalig onderwijs? Welke rol speelt meertaligheid bij de constructie van maatschappelijke en individuele identiteiten? Hoe beïnvloedt meertaligheid mediaprocessen en berichtgeving? Dit boek biedt een overzicht van de recentste inzichten over meertaligheid. Verscheidene auteurs komen aan het woord vanuit hun expertisedomein. Ze voeren onderzoek in de Belgische meertalige context, gekaderd in een Europees perspectief.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.