Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Voornamen

Voornamen - Doreen Gerritzen; D. Gerritzen; J. van der Schaar; Johannes van der Schaar - ISBN: 9789049106003
Prijs: € 19,99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Paperback (14-06-2014)
Genre: Specialistische woordenboeken (ook etymologisch woordenboek)
Boekenliefde.nl:
Voornamen op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

In het boek Voornamen van Prisma zijn ruim 20.000 namen opgenomen. Van al deze namen worden de verklaring en de betekenis gegeven, vaak ook de regio of het land waar zij voorkomen en bijzonderheden over bekende naamdragers.
Onze voornamenschat is de laatste decennia sterk uitgebreid met vooral Engelse en Amerikaanse namen – onder invloed van onder meer televisie, films en buitenlandse reizen. Alle moderne buitenlandse namen in deze uitgave zijn in het Nederlandse taalgebied aangetroffen.

Dr. J. van de Schaar promoveerde op de ontstaansgeschiedenis van de Hollandse doop- en familienamen. Hij was rector van een scholengemeenschap en docent historische taalkunde. Deze uitgave van 'Prisma Voornamen' is herzien en uitgebreid door dr. Doreen Gerritzen. Zij is verbonden aan het Meertens Instituut voor onderzoek en documentatie van Nederlandse taal en cultuur.

Details

Titel: Voornamen
auteur: Doreen Gerritzen; D. Gerritzen; J. van der Schaar; Johannes van der Schaar
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 22
Aantal pagina's: 432
Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum: 14-06-2014
NUR: Specialistische woordenboeken (ook etymologisch woordenboek)
Afmetingen: 200 x 125 x 28
Gewicht: 543 gr
ISBN/ISBN13: 9789049106003
Intern nummer: 15747313

Extra informatie

Prisma Voornamen

Recensie

In de Prisma Voornamen vindt u ruim 20. 000 namen. Van al deze namen worden de verklaring en de betekenis gegeven, vaak ook de regio of het land waar zij voorkomen en bijzonderheden over bekende naamdragers.

Onze voornamenschat is de laatste decennia sterk uitgebreid met vooral Engelse en Amerikaanse namen, onder invloed van onder meer televisie, films en buitenlandse reizen. Alle moderne buitenlandse namen in deze uitgave zijn in het Nederlandse taalgebied aangetroffen.

Over de auteur Dr. J. van de Schaar promoveerde op de ontstaansgeschiedenis van de Hollandse doop- en familienamen. Hij was rector van een scholengemeenschap en docent historische taalkunde. Deze uitgave van Voornamen is herzien en uitgebreid door dr. Doreen Gerritzen. Zij is verbonden aan het Meertens Instituut voor onderzoek en documentatie van Nederlandse taal en cultuur.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen