Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Hoe schrijf ik een biografie?

Hoe schrijf ik een biografie? - Monica Soeting; Dik van der Meulen - ISBN: 9789045702056
Prijs: € 15,00
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (01-09-2010)
Genre: Grammatica, lexicografie, rijmboeken, schrijfhulp, taalvaardigheid
Boekenliefde.nl:
Hoe schrijf ik een biografie? op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Hoe schrijf ik een biografi e laat zien welke problemen en valse verleidingen de biograaf het hoofd moet bieden — maar vooral ook hoe aangenaam en bevredigend het schrijven van een biografi e kan zijn. De biografi e lijkt in Nederland en België een bloeiperiode door te maken. Van steeds meer wetenschappers, politici, kunstenaars en zelfs niet–publieke fi guren worden biografi eën geschreven. Daardoor neemt ook de behoefte aan aanbevelingen en richtlijnen voor levens verhalen toe.
Hoe schrijf ik een biografi e is in de eerste plaats een praktische handleiding. In overzichtelijke hoofdstukken zetten de auteurs, beiden met de nodige ervaring in het schrijven van biografi eën, uiteen hoe je een biografi e zou kunnen schrijven. Een biograaf moet voortdurend keuzes maken. Krijgt het boek een chronologische of een thematische opbouw? Zijn herinneringen en ooggetuigenverslagen betrouwbaar? Mag een biograaf van de hoofdpersoon "door het sleutelgat loeren"? Op deze en vele andere vragen gaat dit boek uitvoerig in. De auteurs sluiten af met een beschouwing over de huidige stand van zaken van de Nederlandstalige biografi e.

Dik van der Meulen schreef een biografi e van Multatuli, waarvoor hij in 2003 de ako–literatuurprijs ontving. Monica Soeting is hoofdredacteur van het Biografi e Bulletin. Zij werkt aan een biografi e van Cissy van Marxveldt.

paperback, 14 × 20 cm
ca. 112 pp, ca. € 12,50
omslagillustratie Ien van Laanen
vormgeving Sander Pinkse Boekproductie
isbn 9789045702056
nur 624
januari 200

Details

Titel: Hoe schrijf ik een biografie?
auteur: Monica Soeting; Dik van der Meulen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 144
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 01-09-2010
NUR: Grammatica, lexicografie, rijmboeken, schrijfhulp, taalvaardigheid
Collectie: De schrijfbibliotheek
Gewicht: 197 gr
ISBN/ISBN13: 9789045702056
Intern nummer: 11144427

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 03-11-2010   geschreven door  Patrick Vandendaele
In de reeks van interessante boekjes die de lezers wil helpen bij het schrijven, vinden we deze keer een stukje dat wordt gewijd aan de bijzondere uitdaging van het schrijven van een levensverhaal, een biografie. Of het nu gaat om een historische figuur of van een actueel bestaande persoon, je dienst steeds rekening te houden met een aantal basisgegevens en regels die je biografie zullen ondersteunen in geloofwaardigheid, waarheidsgetrouwheid en leesbaarheid. Met dit boekje krijg je als lezer wel degelijk een handleiding voor die zaken waar je moet op letten wanneer je deze op eerste zicht eenvoudige opdracht, maar in de realiteit veel complexer en ingewikkelder dan je zou denken, wil opnemen. Veel van de aangehaalde elementen zijn wel degelijk evident, maar er zijn tal van gegevens waar je niet direct zou aan denken, en die wel degelijk van essentieel belang zijn om er op een degelijke wijze een even volwaardige biografie te brengen. Voor diegenen die houden van het juiste taalgebruik en de manier waarop men bepaalde teksten het best kan schrijven. Het is een handleiding dat zeer praktisch gericht is, en niet als een leesboek moet worden gezien, maar als een werkboek, waar je steeds in terecht kan om een snelle en correcte oplossing vindt voor al je vragen bij het schrijven van een biografie. Een stel van boeken dat meer dan nuttig zijn voor diegenen die regelmatig teksten schrijven en dit graag op een degelijke manier doen.

Extra informatie

De schrijfbibliotheek Hoe schrijf ik een biografie?

Recensie

D I K VA N D E R M E U L E N E N M O N I C A S O E T I N G Hoe schrijf je een biografi e N I E U W I N D E S C H R I J F B I B L I OT H E E K Hoe schrijf ik een biografi e laat zien welke problemen en valse verleidingen de biograaf het hoofd moet bieden ? maar vooral ook hoe aangenaam en bevredigend het schrijven van een biografi e kan zijn. De biografi e lijkt in Nederland en België een bloeiperiode door te maken. Van steeds meer wetenschappers, politici, kunstenaars en zelfs niet–publieke fi guren worden biografi eën geschreven. Daardoor neemt ook de behoefte aan aanbevelingen en richtlijnen voor levens verhalen toe. Hoe schrijf ik een biografi e is in de eerste plaats een praktische handleiding. In overzichtelijke hoofdstukken zetten de auteurs, beiden met de nodige ervaring in het schrijven van biografi eën, uiteen hoe je een biografi e zou kunnen schrijven. Een biograaf moet voortdurend keuzes maken. Krijgt het boek een chronologische of een thematische opbouw? Zijn herinneringen en ooggetuigenverslagen betrouwbaar? Mag een biograaf van de hoofdpersoon "door het sleutelgat loeren"? Op deze en vele andere vragen gaat dit boek uitvoerig in. De auteurs sluiten af met een beschouwing over de huidige stand van zaken van de Nederlandstalige biografi e. Dik van der Meulen schreef een biografi e van Multatuli, waarvoor hij in 2003 de ako–literatuurprijs ontving. Monica Soeting is hoofdredacteur van het Biografi e Bulletin. Zij werkt aan een biografi e van Cissy van Marxveldt. paperback, 14 × 20 cm ca. 112 pp, ca. € 12,50 omslagillustratie Ien van Laanen vormgeving Sander Pinkse Boekproductie isbn 9789045702056 nur 624 januari 200

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen