Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Grammatica van het Afrikaans

Grammatica van het Afrikaans - Jacques Van Keymeulen; Annelies Verdoolaege - ISBN: 9789038222271
Prijs: € 22,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (30-09-2013)
Genre: Grammatica, lexicografie, rijmboeken, schrijfhulp, taalvaardigheid
Boekenliefde.nl:
Grammatica van het Afrikaans op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving


Sedert de democratische verkiezingen in Zuid-Afrika in 1994 werden de culturele en academische banden tussen Zuid-Afrika en Vlaanderen aangehaald en is de belangstelling voor het Afrikaans in Vlaanderen sterk toegenomen. In het academiejaar 2007-2008 werd aan de Universiteit Gent gestart met het vak 'Afrikaans: taal- en letterkunde'. Het kan op een zeer ruime belangstelling rekenen. De 'Grammatica van het Afrikaans' is een direct uitvloeisel van dat initiatief. De grammatica is bedoeld voor Nederlandstaligen die Afrikaans willen leren; hij bevat ook een woordenlijst en een uitgebreide inleiding over de geschiedenis van Zuid-Afrika en het ontstaan en de kenmerken van het Afrikaans. De grammatica kon ook rekenen op de medewerking van twee vooraanstaande Zuid-Afrikaanse taalgeleerden: Wannie Carstens (Noordwes-Universiteit, Potchefstroomkampus) en Alfred Jenkinson (Universiteit van die Vrystaat, Bloemfontein).

Annelies Verdoolaege (°1975) is licentiaat in de Germaanse Filologie en doctor in de Afrikaanse Talen en Culturen. Ze werkt in de vakgroep Afrikaanse Talen en Culturen van de UGent als postdoctoraal wetenschappelijk medewerker. Jacques Van Keymeulen (°1952) is licentiaat in de Geschiedenis en doctor in de Germaanse Filologie. Hij is verbonden aan de Vakgroep Nederlandse Taalkunde van de UGent en doceert er historische taalkunde en variatielinguïstiek. Beiden zijn verantwoordelijk voor de partim 'taalkunde van het Afrikaans' in het vak 'Afrikaans: Taal- en Letterkunde'.Voor Nederlandstaligen die Afrikaans willen leren. De grammatica bevat ook een woordenlijst en een uitgebreide inleiding over de geschiedenis van Zuid-Afrika en het ontstaan en de kenmerken van het Afrikaans.

Details

Titel: Grammatica van het Afrikaans
auteur: Jacques Van Keymeulen; Annelies Verdoolaege
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 162
Uitgever: Terra - Lannoo, Uitgeverij
Publicatiedatum: 30-09-2013
NUR: Grammatica, lexicografie, rijmboeken, schrijfhulp, taalvaardigheid
Afmetingen: 242 x 162 x 13
Gewicht: 329 gr
ISBN/ISBN13: 9789038222271
Intern nummer: 25209909

Extra informatie

Grammatica van het Afrikaans

Recensie

?Sedert de democratische verkiezingen in Zuid-Afrika in 1994 werden de culturele en academische banden tussen Zuid-Afrika en Vlaanderen aangehaald en is de belangstelling voor het Afrikaans in Vlaanderen sterk toegenomen. In het academiejaar 2007-2008 werd aan de Universiteit Gent gestart met het vak 'Afrikaans: taal- en letterkunde'. Het kan op een zeer ruime belangstelling rekenen. De 'Grammatica van het Afrikaans' is een direct uitvloeisel van dat initiatief. De grammatica is bedoeld voor Nederlandstaligen die Afrikaans willen leren; hij bevat ook een woordenlijst en een uitgebreide inleiding over de geschiedenis van Zuid-Afrika en het ontstaan en de kenmerken van het Afrikaans. De grammatica kon ook rekenen op de medewerking van twee vooraanstaande Zuid-Afrikaanse taalgeleerden: Wannie Carstens (Noordwes-Universiteit, Potchefstroomkampus) en Alfred Jenkinson (Universiteit van die Vrystaat, Bloemfontein).

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.