Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Vader, zoon & voetbal

Vader, zoon & voetbal - Martin Donker; Yoeri van den Busken - ISBN: 9789071359675
Prijs: € 5,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (17-05-2012)
Genre: Sportverhalen
Boekenliefde.nl:
Vader, zoon & voetbal op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Zonen van mannen die naam hebben gemaakt in het voetbal, ze zijn er in alle soorten en maten: spelers, trainers, scouts, beleidsbepalers, zaakwaarnemers. Sommigen overvleugelden hun vader. Anderen zagen het vooral als een last. En een enkeling werd zelfs ernstig in verlegenheid gebracht. Ze worstelden allemaal met de vloek van de vergelijking.
In dertig indringende verhalen worden illustere duo's geportretteerd: van de succesvolle Ajax-voorzitters Jaap en Michael van Praag tot Jerry en Nigel de Jong, die allebei het Nederlands elftal haalden. Ebi Smolarek verloor zijn vader, Henk Houwaart zijn zoon. Richard Vennema bleek een buitenechtelijk kind van de beroemde keeper Tonny van Leeuwen te zijn. En Loek Biesbrouck
junior is de enige voetballer die ooit in een officieel duel naast zijn vader op het veld stond. Dat historische feit was Eidur Gudjohnsen door een tragische speling van het lot niet gegeven.

Yoeri van den Busken (1969) is sinds 1986 sportjournalist. In 2008 verruilde hij De Telegraaf voor Voetbal International. Eerder verschenen van zijn hand boeken over Louis van Gaal, John Blankenstein, Piet Schrijvers, Harry van Raaij en Voetbaltragedies.

Details

Titel: Vader, zoon & voetbal
auteur: Martin Donker; Yoeri van den Busken
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 430
Uitgever: Bruna Uitgevers, A.W.
Publicatiedatum: 17-05-2012
NUR: Sportverhalen
Afmetingen: 200 x 140 x 40
Gewicht: 538 gr
ISBN/ISBN13: 9789071359675
Intern nummer: 23999280

Extra informatie

Vader, zoon & voetbal

Recensie

Zonen van mannen die naam hebben gemaakt in het voetbal, ze zijn er in alle soorten en maten: spelers, trainers, scouts, beleidsbepalers, zaakwaarnemers. Sommigen overvleugelden hun vader. Anderen zagen het vooral als een last. En een enkeling werd zelfs ernstig in verlegenheid gebracht. Ze worstelden allemaal met de vloek van de vergelijking. In dertig indringende verhalen worden illustere duo's geportretteerd: van de succesvolle Ajax-voorzitters Jaap en Michael van Praag tot Jerry en Nigel de Jong, die allebei het Nederlands elftal haalden. Ebi Smolarek verloor zijn vader, Henk Houwaart zijn zoon. Richard Vennema bleek een buitenechtelijk kind van de beroemde keeper Tonny van Leeuwen te zijn. En Loek Biesbrouck junior is de enige voetballer die ooit in een officieel duel naast zijn vader op het veld stond. Dat historische feit was Eidur Gudjohnsen door een tragische speling van het lot niet gegeven. Yoeri van den Busken (1969) is sinds 1986 sportjournalist. In 2008 verruilde hij De Telegraaf voor Voetbal International. Eerder verschenen van zijn hand boeken over Louis van Gaal, John Blankenstein, Piet Schrijvers, Harry van Raaij en Voetbaltragedies.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.