Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De klassieker

010 en 020, eeuwige rivalen?

De klassieker - Peter Dijkhoff - ISBN: 9789089755100
Prijs: € 12,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (16-05-2015)
Genre: Sportverhalen
Boekenliefde.nl:
De klassieker op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord zijn het meest beladen in de voetbalcompetitie. De wedstrijden zijn altijd heftig, soms te heftig, zowel binnen als buiten het veld. Het is onze enige echte klassieker: de godenzonen uit Amsterdam tegen het arbeidersvolk uit Rotterdam.

Voetballiefhebber Peter Dijkhoff zocht naar de herkomst van de enorme rivaliteit tussen 020 en 010. Uitgaande van belangrijke gebeurtenissen in de clubgeschiedenissen sprak hij met oud-voetballers en groef in de gedachtegang van de supporters en fans. Ook liet hij journalisten, voetbalhistorici en een hoogleraar stadssociologie aan het woord.

Hoe ervaren gelauwerde iconen van beide clubs zoals Henk Fraser, Andy van der Meijde, Sjaak Swart en Jan Boskamp de al vele decennia durende rivaliteit? Wat is hun eigen houding naar de tegenstander en hoe gaan zij om met de gewelddadigheden tijdens en na de wedstrijd? Hoe zien zij de rol van de overheid? En wakkeren de media de onderlinge rivaliteit juist aan?

Hoe diep is de clubliefde van de fans eigenlijk geworteld? Veel van hen ervaren een verloren wedstrijd als een zwaar persoonlijk verlies. Is de rivaliteit van Feyenoorders naar Ajax groter zijn dan andersom? Voelen ze zelfs zoveel antipathie tegen Ajax dat zij de hoofdstad liever mijden? En beschouwen de Ajacieden Feyenoord als een wat sneue club?

De kernvraag waar De Klassieker een antwoord op geeft is: zijn de supporters van beide clubs wezenlijk anders, of hebben ze meer met elkaar gemeen dan wordt gedacht?


Peter Dijkhoff (1981) volgt de ontwikkelingen in de Nederlandse competitie op de voet. Zijn eerste boek Jong geleerd, oud gedaan? over de (gemiste) resultaten van Feyenoords jeugdopleiding werd door Johan Derksen getypeerd als een 'prachtig boek'.

Details

Titel: De klassieker
auteur: Peter Dijkhoff
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 256
Uitgever: JUST PUBLISHERS
Publicatiedatum: 16-05-2015
NUR: Sportverhalen
Afmetingen: 210 x 135 x 25
Gewicht: 403 gr
ISBN/ISBN13: 9789089755100
Intern nummer: 28040803

Extra informatie

De Klassieker

Recensie

De wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord zijn het meest beladen in de voetbalcompetitie. De wedstrijden zijn altijd heftig, soms te heftig, zowel binnen als buiten het veld. Het is onze enige echte klassieker: de godenzonen uit Amsterdam tegen het arbeidersvolk uit Rotterdam. Voetballiefhebber Peter Dijkhoff zocht naar de herkomst van de enorme rivaliteit tussen 020 en 010. Uitgaande van belangrijke gebeurtenissen in de clubgeschiedenissen sprak hij met oud-voetballers en groef in de gedachtegang van de supporters en fans. Ook liet hij journalisten, voetbalhistorici en een hoogleraar stadssociologie aan het woord. Hoe ervaren gelauwerde iconen van beide clubs zoals Henk Fraser, Andy van der Meijde, Sjaak Swart en Jan Boskamp de al vele decennia durende rivaliteit? Wat is hun eigen houding naar de tegenstander en hoe gaan zij om met de gewelddadigheden tijdens en na de wedstrijd? Hoe zien zij de rol van de overheid? En wakkeren de media de onderlinge rivaliteit juist aan? Hoe diep is de clubliefde van de fans eigenlijk geworteld? Veel van hen ervaren een verloren wedstrijd als een zwaar persoonlijk verlies. Is de rivaliteit van Feyenoorders naar Ajax groter zijn dan andersom? Voelen ze zelfs zoveel antipathie tegen Ajax dat zij de hoofdstad liever mijden? En beschouwen de Ajacieden Feyenoord als een wat sneue club? De kernvraag waar De Klassieker een antwoord op geeft is: zijn de supporters van beide clubs wezenlijk anders, of hebben ze meer met elkaar gemeen dan wordt gedacht? Peter Dijkhoff (1981) volgt de ontwikkelingen in de Nederlandse competitie op de voet. Zijn eerste boek Jong geleerd, oud gedaan? over de (gemiste) resultaten van Feyenoords jeugdopleiding werd door Johan Derksen getypeerd als een 'prachtig boek'.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.