Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

AVONTUREN VAN KICK WILSTRA, DE

met een inleiding van Kees Volkers

AVONTUREN VAN KICK WILSTRA, DE - Kees Volkers; Henk Sprenger - ISBN: 9789079156009
Prijs: € 24,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (07-10-2017)
Genre: Sportverhalen
Boekenliefde.nl:
AVONTUREN VAN KICK WILSTRA, DE op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Kick Wilstra, wie kent niet zijn naam?

Kick Wilstra ziet het licht in 1949, dankzij Henk Sprenger, striptekenaar uit Oost-Knollendam. Met Kick Wilstra creëert Sprenger een voetballer die de kwaliteiten van Kick Smit, Faas Wilkes en Abe Lenstra in zich verenigt.
Een voetbalheld die tot dan toe alleen in jongensdromen voorkwam: een wonder-midvoor!
Kick Wilstra, met zijn kenmerkende blonde lok, scoort uit alle standen, in alle teams waar hij voor uitkomt: in Veendorp, bij Victoria, Malton Rovers en Titan, en natuurlijk in het Nederlands Elftal. Zijn favoriete goal is de winnende, bij voorkeur gescoord in de laatste minuut, met een omhaal in de kruising. Ook buiten het veld stelt Kick Wilstra niet teleur. Als bestrijder van het kwaad en redder in de nood beleeft hij vele avonturen, bijgestaan door zijn altijd bezorgde vrouw Jannie en zijn zonen Rob en Rudi.
Tien jaar lang, tot 1959, bracht Kick Wilstra kleur in het leven van menige schooljongen, in een tijd waarin televisie nog nauwelijks bestond en de gezagsverhoudingen nog duidelijk waren. Een tijd ook waarin 'Betaald Voetbal' schoorvoetend zijn intrede deed in Nederland, een periode uit de voetbalgeschiedenis die in de strip veel aandacht krijgt. In zijn inleiding schrijft Kees Volkers uitgebreid over de inspiratie van Sprenger en laat hij zien hoe Kick Wilstra een held werd van zijn tijd en 'de beste Nederlandse voetballer ooit'.

Deze speciale heruitgave van de 18 Kick Wilstra-strips verschijnt
in twee delen, met medewerking van de erven Sprenger.

Details

Titel: AVONTUREN VAN KICK WILSTRA, DE
auteur: Kees Volkers; Henk Sprenger
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 528
Uitgever: Stokerkade cultuurhistorische uitgeverij
Publicatiedatum: 07-10-2017
NUR: Sportverhalen
Afmetingen: 240 x 146 x 55
Gewicht: 1155 gr
ISBN/ISBN13: 9789079156009
Intern nummer: 27743289

Biografie (woord)

Kees Volkers (1954) is historicus, strip- en voetballiefhebber en oud supporter van Fortuna Vlaardingen. Voor de Nederlandse Sportbibliotheek (deel 14, uitg. Thomas Rap) schreef hij eerder Het Verzwegen Oranje Nederlandse internationals in oorlogstijd.

Extra informatie

De avonturen van Kick Wilstra, de wonder-midvoor

Recensie

Kick Wilstra, wie kent niet zijn naam? Kick Wilstra ziet het licht in 1949, dankzij Henk Sprenger, striptekenaar uit Oost-Knollendam. Met Kick Wilstra creëert Sprenger een voetballer die de kwaliteiten van Kick Smit, Faas Wilkes en Abe Lenstra in zich verenigt. Een voetbalheld die tot dan toe alleen in jongensdromen voorkwam: een wonder-midvoor! Kick Wilstra, met zijn kenmerkende blonde lok, scoort uit alle standen, in alle teams waar hij voor uitkomt: in Veendorp, bij Victoria, Malton Rovers en Titan, en natuurlijk in het Nederlands Elftal. Zijn favoriete goal is de winnende, bij voorkeur gescoord in de laatste minuut, met een omhaal in de kruising. Ook buiten het veld stelt Kick Wilstra niet teleur. Als bestrijder van het kwaad en redder in de nood beleeft hij vele avonturen, bijgestaan door zijn altijd bezorgde vrouw Jannie en zijn zonen Rob en Rudi. Tien jaar lang, tot 1959, bracht Kick Wilstra kleur in het leven van menige schooljongen, in een tijd waarin televisie nog nauwelijks bestond en de gezagsverhoudingen nog duidelijk waren. Een tijd ook waarin 'Betaald Voetbal' schoorvoetend zijn intrede deed in Nederland, een periode uit de voetbalgeschiedenis die in de strip veel aandacht krijgt. In zijn inleiding schrijft Kees Volkers uitgebreid over de inspiratie van Sprenger en laat hij zien hoe Kick Wilstra een held werd van zijn tijd en 'de beste Nederlandse voetballer ooit'. Deze speciale heruitgave van de 18 Kick Wilstra-strips verschijnt in twee delen, met medewerking van de erven Sprenger.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.