Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Rico

Rico - Leon Verdonschot - ISBN: 9789048840410
Prijs: € 19,99
Levertijd: morgen voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (23-07-2018)
Genre: Sportbiografieën
Boekenliefde.nl:
Rico op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: Rico
auteur: Leon Verdonschot
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 23-07-2018
NUR: Sportbiografieën
Gewicht: 356 gr
ISBN/ISBN13: 9789048840410
Intern nummer: 40808523

Biografie (woord)

Leon Verdonschot (1973) schreef onder meer de muziekverhalenbundel Hart tegen Hart, waarvoor hij de Pop Pers Prijs won. Zijn laatste boek VOS, over het leven van de Vlaamse zanger en schrijver Luc De Vos, kreeg louter ****- en *****-recensies in o.a. De Standaard, De Morgen, de Volkskrant en NRC, en stond maanden lang in de hoogste regionen van de Vlaamse non-fictiebestsellerlijsten.
Verdonschot is een matig getalenteerde, maar fanatieke recreant bij kickboksschool Vos Gym in Amsterdam.

Recensie

Schrijver Leon Verdonschot volgde de wereldkampioen kickboksen een jaar lang intensief. Tijdens trainingen, in voorbereiding naar wedstrijden, tijdens presentaties en workshops, thuis en in zijn vrije tijd. Hij sprak vele (jeugd)vrienden, familieleden, trainers, medesporters.

Het resultaat is RICO: niet alleen een meeslepend en filmisch geschreven verhaal op de huid van de beste kickbokser ter wereld, maar ook een onthullend inkijk in het persoonlijke leven van Verhoeven. Voor het eerst vertelt hij (en zijn intimi) het verhaal van zijn getroebleerde jeugd. Zijn verstoorde relatie met zijn moeder, en de rol van zijn vader, die hem de eerste jaren trainde maar uiteindelijk buiten Verhoevens sportieve team belandde. Het legde de basis voor een zeer gecompliceerde band, die onlangs tragisch eindigde met het overlijden van Verhoevens vader.
RICO is niet alleen een verhaal over sportieve wilskracht en discipline, maar ook een ontroerend verslag van een andere strijd: die om los te komen van je verleden.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen