Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Het Beest

Het wielerleven van Lieuwe Westra

Het Beest - Thomas Sijtsma - ISBN: 9789048842148
Prijs: € 19,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (30-05-2018)
Genre: Sportbiografieën
Boekenliefde.nl:
Het Beest op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Details

Titel: Het Beest
auteur: Thomas Sijtsma
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 30-05-2018
NUR: Sportbiografieën
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 550 gr
ISBN/ISBN13: 9789048842148
Intern nummer: 41387151

Biografie (woord)

Thomas Sijtsma groeit op in Friesland en komt na zijn studie in Groningen terecht in Utrecht. Hier werkt hij als journalist en historicus voor Het Parool, AD Sportwereld en Soigneur. In 2017 verscheen zijn eerste boek Koen de Kort - Renner met rede.

Recensie

Met een snel getikt bericht op Facebook liet Lieuwe Westra begin 2017 weten dat hij per direct stopte met wielrennen. Een zware depressie was de oorzaak. Er zat een beest in zijn hoofd waar hij geen grip op kreeg.
Slepende rechtszaken, een einde aan zijn relatie, valpartijen van collega's en een voortdurende strijd met zijn lichaamsgewicht lagen ten grondslag van de depressie. Hij kreeg er geen vat op en stoppen was de enige uitweg.
Westra kreeg tijdens zijn wielercarrière de bijnaam Het Beest door urenlang 'lekker te rammen' op zijn fiets. Trainen met de Fries voelde voor teamgenoten en vrienden als een strafexpeditie. Westra zette zijn blik op oneindig, legde zijn handen op het stuur en trapte tot het gevoel in zijn benen was verdwenen.
Als jeugdrenner was hij de beste van zijn generatie tot hij op zijn 16de terechtkwam in een wereld waar dagen zonder drugs en alcohol spaarzaam waren. De destijds zwaarlijvige Westra werkte als stratenmaker om de verdovende middelen te kunnen kopen. Fietsen deed hij niet meer.
Zijn broer deed hem het licht zien door een amateurkoers te winnen. Westra ging maniakaal trainen en brak, worstelend met zijn tranen, definitief door tijdens de Ronde van Spanje in 2009. Een paar dagen voor die Vuelta zag hij zijn eigen vader op de oprit dood neervallen.
Zijn tweede wielerleven verliep succesvol met prachtige overwinningen, de gele trui voor zijn kopman Nibali, een vet contract bij Astana en een huis in Monaco. Succesvol, tot die akelige depressie greep op zijn leven kreeg.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.