Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

BRIDGEDRIVES OM THUIS TE SPELEN

BRIDGEDRIVES OM THUIS TE SPELEN - Rijk van der Krol; Bep Vriend; Anton Maas - ISBN: 9789081469845
Prijs: € 14,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (14-11-2012)
Genre: Kaartspelen
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Hoe werkt het boek?
Bridgedrives om thuis te spelen maakt het mogelijk om met vier spelers een echte bridgedrive te spelen. Na élk spel kan desgewenst het commentaar van de ervaren trainers Maas/Vriend worden gelezen. Ook kan men na élk spel direct het percentage voor NZ en OW bepalen door het behaalde resultaat te vergelijken met de resultaten van andere paren. Volgens de pers maakt dat alles het bridgen thuis spannend, leerzaam en onderhoudend!

Hieronder volgt een korte uitleg over hoe Bridgedrives om thuis te spelen werkt.

1. Voorbereiding
Het boek biedt qua voorbereiding op het bieden/spelen twee opties:
- óf de spelers zoeken tijdens de drive bij elk spel hun eigen 13 kaarten uit,
- óf u sorteert de kaarten voor N-O-Z-W vooraf in bridgemapjes, waardoor alle spellen van de drive klaarliggen op het moment dat u begint.
Het sorteren/uitzoeken van de kaarten is een fluitje van een cent met behulp van de pagina’s waarop de N-O-Z-W handen staan aangegeven.

2. U biedt en speelt een spel.
Als N-O-Z-W de kaarten in hand hebben, begint het bieden. En daarna wordt het spel gespeeld.

3. U leest het commentaar
Na elk spel geven geven Anton Maas en Bep Vriend commentaar:
- hoe ziet het ideale biedverloop er uit? Daarbij wordt het in Nederland gangbare biedsysteem Acol/Biedermeier gehanteerd.
- wat lijkt de beste uitkomst? Hoe kan het spel het beste worden uitgespeeld en tegengespeeld?
Ook worden er vele tips gegeven. Het commentaar en de tips zijn bedoeld voor zowel beginnende alsook gevorderde spelers.

4. U bepaalt het behaalde percentage
Na élk gespeeld spel ziet u een scorekaart waarop de gespeelde contracten en resultaten staan van paren die het spel hebben gespeeld op Stepbridge, de internet-bridgeclub van de NBB.

Spelen volgens Bridgedrives is veel leuker dan zelf schudden. Bridgedrives: Een must voor iedereen die thuis bridge speelt. Bridgedrives: zeven dagdelen (ont)spanning voor bridgers van elk niveaus. Er is geen betere manier om op een aangename manier te werken aan Uw niveau. U bent verzekerd van vele avonden bridgeplezier. Naast het aantrekkelijke wedstrijdelement is Bridgedrives ook uitermate leerzaam. Een prachtcadeau!
Dit waren een aantal meningen van journalisten en professionele bridgespelers.

Details

Titel: BRIDGEDRIVES OM THUIS TE SPELEN
auteur: Rijk van der Krol; Bep Vriend; Anton Maas
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 224
Uitgever: Graviant Educatieve Uitgaven
Publicatiedatum: 14-11-2012
NUR: Kaartspelen
Afmetingen: 248 x 167 x 19
Gewicht: 567 gr
ISBN/ISBN13: 9789081469845
Intern nummer: 18206579

Extra informatie

Bridgedrives om thuis te spelen (4)

Recensie

Als je thuis aan het bridgen bent ontbreekt het wedstrijdelement, waardoor gewoon schudden en geven op den duur weinig bevredigend is. Bridgedrives om thuis te spelen maakt het thuis bridgen veel leuker via een even eenvoudig als ingenieus systeem: kaarten uitzoeken, bieden/spelen en de score bepalen (zoals +400, -50). Na élk spel volgt een scorestaat, waardoor men de thuis behaalde score kan vergelijken met de scores van andere paren. Ook geeft de scorekaart aan welk percentage Noord-Zuid en Oost-West op dat spel ten deel vallen (bijv. 52% en 48%). Op deze wijze wordt de spanning van het wedstrijdbridge gecombineerd met de ontspanning en gezelligheid van het bridgen in huiselijke kring. Anton Maas en Bep Vriend voorzien alle spellen van commentaar en tips, leerzaam voor bridgers van allerlei niveaus en passend bij elk biedsysteem. Zij hebben als gecertificeerde bridgedocenten tientallen jaren ervaring in het lesgeven aan beginnende en gevorderde bridgers. Anton Maas was ook coach van het Nederlands team dat in 2011 wereldkampioen werd. Elk deel van de Bridgedrives-serie bevat zeven drives van zestien spellen. De spellen zijn niet geselecteerd op moeilijkheidsgraad: het zijn gewone spellen uit de praktijk. De drives zijn zo samengesteld dat alle spelers optimaal bij het spel betrokken blijven.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.