Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Yoga

voor een gelukkig en stressvrij leven

Yoga - Sandra Di Bortolo; Maja Miklic - ISBN: 9789082307511
Prijs: € 17,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (05-03-2015)
Genre: Fitness en conditie
Boekenliefde.nl:
Yoga op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

YOGA VOOR EEN GELUKKIG EN STRESSVRIJ LEVEN

De kosten in de gezondheidszorg stijgen alleen maar. Het is tijd om de verantwoordelijkheid voor je gezondheid in eigen hand te nemen. Met de kennis van yoga en ayurveda ontvang je gereedschappen voor een gezond, gelukkig en stressvrij leven. Door yoga word je je meer bewust van je dagelijkse gewoontes, patronen, gedachten, intenties en emoties.
Wij hebben het druk. Bijna iedereen, van jong tot oud, heeft last van stress en daardoor ook lichamelijke klachten. Yoga helpt ons om te ontstressen en het werkt door op alle drie lagen. Het lichaam wordt lenig, sterk en gezond. Yoga brengt rust en eenheid in jezelf.
Met yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen kom je dichter bij jezelf en als gevolg hiervan heb je steeds minder afleiding van buitenaf nodig om gelukkig te zijn. De wijze meesters adviseren eenvoud in alle aspecten van het leven. Yoga is een transformatieproces van binnenuit.

Dit boek is het resultaat van een jarenlange studie, bewustwording en beoefening. Met dit boek krijg je waardevolle informatie over het beoefenen van yoga en de oude Indiase gezondheidsleer. Ook staan er yoga-oefeningen beschreven voor beginners en gevorderden. Hierin lees je meer over de verschillende yogastijlen, yogatermen, therapieën en adviezen. Volgens een Chinees gezegde bestaat geluk uit drie dingen: iets om van te houden, iets om te doen en iets om op te hopen. Hopelijk inspireert dit boek tot een yoga levensstijl. Je kunt van yoga houden, het regelmatig doen en hopen op resultaten.


Inhoud:
Wat is yoga?
Meditatie
Yogastijlen
Filosofie
Yogatermen
Therapieën
Mantra
Mudra
Yogahoudingen
Zonnegroet
Ontspanning
Ademhalingsoefeningen
Chakra
Kundalini
Ayurveda
Recepten
Massages
Pancha kosha
Sanskriet
Vraag en antwoord


Details

Titel: Yoga
auteur: Sandra Di Bortolo; Maja Miklic
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 120
Uitgever: Mayaco
Publicatiedatum: 05-03-2015
NUR: Fitness en conditie
Afmetingen: 228 x 152 x 8
Gewicht: 231 gr
ISBN/ISBN13: 9789082307511
Intern nummer: 29832803

Biografie (woord)

Maja is yogadocente en auteur. Zij schrijft in het Nederlands, Sloveens en Engels. Maja is al vanaf haar jeugd geïnteresseerd geweest in spiritualiteit. Yoga kwam op het juiste moment. Haar eerste yogales in het jaar 2000 was 'liefde op het eerste gezicht'. Sindstoen volgt zij diverse yoga cursussen en meditatie trainingen in binnen- en buitenland. Maja is een gecertificeerde Sri sri yoga docente en ook geschoold door de Saswitha, een 3-jarige erkende basisopleiding voor yoga en wijsbegeerte. Maja geeft yoga lessen en work- shops met veel plezier en deskundigheid. Jaarlijks organiseert zij yoga vakanties in haar geboorteland Slovenië. Haar yogische kennis deelt zij nu ook door middel van publicaties en het uitgeven van boeken.

Extra informatie

Yoga voor een gelukkig en stressvrij leven

Recensie

De auteur begint met constantering dat de gezondheid steeds duurder wordt en dat het belangrijk is dat mensen hun gezondheid zelf in de hand nemen. Yoga en ayurveda bieden een stevig handvat om dit te doen. Ayurveda is complementair aan yoga. Het gezond en gelukkig zijn is niet afhankelijk van externen, maar is een proces dat zich binnenuit ontwikkelt. Er is informatie over meditatie, pranayama en chakra's. Verder worden er verschillende therapieën (massage, detox, voetreflex etc.) beschreven. Verschillende yogastijlen worden besproken, gevolgd door yogahoudingen met bijbehorende zwart-witfoto. De oefeningen die in het boek zijn opgenomen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Een korte uitleg over ayurveda met een paar recepten. Met uitgebreide inhoudsopgave, en achterin een bijlage met informatie over yogareizen en een bibliografie. De auteur is yogadocente en organiseert yogavakanties. Een eenvoudige gids als eerste kennismaking met yoga en ayurveda, geschikt voor mensen die interesse hebben in gezond(er) leven.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.