Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Jeugdvoetbaltraining

Jeugdvoetbaltraining - Michel Punga - ISBN: 9789033462368
Prijs: € 45,05 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (15-05-2017)
Genre: Balspelen
Boekenliefde.nl:
Jeugdvoetbaltraining op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Jeugdvoetbaltraining is het logische vervolg van Michel Punga's bestseller Trainen van jonge voetballers (2001). De doelstelling van deze trainingsmethode is om kinderen en jongeren beter te leren voetballen en hen met plezier, technisch doordacht en bewust te laten spelen in teamverband. De jeugdtrainer moet, anders dan bij volwassenen, niet de bal of het spel, maar de speler centraal stellen. Daarom is het belangrijk dat de trainingen de spelbedoeling zo goed mogelijk benaderen. Daarnaast is het de taak van de jeugdtrainer voortdurend de mogelijkheden en de grenzen van de speler op te zoeken en te verleggen.
De trainingen kaderen in een jaarplan, dat is opgesplitst in drie grote delen: de voorbereiding op de competitie (juni tot augustus), de wedstrijdperiode (september tot december) en de onderhoudsperiode (januari tot mei). Voor elk onderdeel zijn specifieke trainingen uitgewerkt.
Deze trainingen volgen steeds een vast, duidelijk stramien: tussen de warming-up en de cooling-down worden specifieke basistechnieken getraind en vervolgens toegepast in wedstrijdvorm. In elk trainingsonderdeel zijn alle spelers steeds in dezelfde mate actief, wat verveling uitsluit en het trainingsplezier stimuleert.
De voorgestelde trainingen zijn niet dwingend opgelegd. Een grondige studie gecombineerd met accurate wedstrijdanalyses zal de trainer in staat stellen om oefeningen aan te passen en bij te sturen. Trainen van jonge voetballers is immers een continu leerproces.
Elke voorgestelde trainingssessie is overzichtelijk geïllustreerd, toegelicht en praktisch uitgewerkt zodat de jeugdtrainer onmiddellijk aan de slag kan.

Details

Titel: Jeugdvoetbaltraining
auteur: Michel Punga
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 323
Uitgever: Acco uitgeverij
Publicatiedatum: 15-05-2017
NUR: Balspelen
Afmetingen: 235 x 168 x 19
Gewicht: 795 gr
ISBN/ISBN13: 9033462362
ISBN/ISBN13: 9789033462368
Intern nummer: 7163907

Extra informatie

Jeugdvoetbaltraining

Recensie

Jeugdvoetbaltraining is het logische vervolg van Michel Punga’s bestseller Trainen van jonge voetballers (Acco, 2001). De doelstelling van deze trainingsmethode is kinderen en jongeren beter te leren voetballen en hen met plezier, technisch doordacht en bewust te laten spelen in teamverband. De jeugdtrainer moet, anders dan bij volwassenen, niet de bal of het spel, maar de speler centraal stellen. Daarom is het belangrijk dat de trainingen de spelbedoeling zo goed mogelijk benaderen. Daarnaast is het de taak van de jeugdtrainer voortdurend de mogelijkheden en de grenzen van de speler op te zoeken en te verleggen.De trainingen kaderen in een jaarplan, opgesplitst in drie grote delen: de voorbereiding op de competitie (juni tot augustus), de wedstrijdperiode (september tot december) en de onderhoudsperiode (januari tot mei). Voor elk onderdeel zijn specifieke trainingen uitgewerkt. Elke voorgestelde trainingssessie is overzichtelijk geïllustreerd, toegelicht en praktisch uitgewerkt zodat de jeugdtrainer onmiddellijk aan de slag kan.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.