Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Magnus

Magnus - Arne Danielsen - ISBN: 9789400400399
Prijs: € 18,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (12-06-2014)
Genre: Biografie
Boekenliefde.nl:
Magnus op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In november 2013 voltrok zich iets onvoorstelbaars in de schaakwereld: met zijn overwinning op Viswanathan Anand werd de tweeëntwintigjarige Magnus Carlsen wereldkampioen. Sindsdien wordt hij in één adem genoemd met schaaklegendes als Garri Kasparov en Bobby Fischer. Wat is het verhaal achter dit wonderlijke genie uit Noorwegen?

Arne Danielsen beschrijft in deze biografie het meeslepende verhaal van een jongen die ervan droomt wereldkampioen te worden. Ondersteund door zijn ouders, die zelfs een sabbatical nemen om hun zoon te ondersteunen, reist hij op jonge leeftijd al de hele wereld over om zijn droom te verwezenlijken. Hij blijkt een grootmeester. En een publiekslieveling, die door het modemerk G-Star Raw tot topmodel wordt gebombardeerd en door Cosmopolitan wordt getypeerd als een van de meest sexy mannen ter wereld. Arne Danielsen schreef met Magnus een indringende biografie van het schaakfenomeen een verhaal dat leest als een jongensboek.

Arne Danielsen (1955) is een liefhebber van het schaakspel. De laatste jaren is hij werkzaam als freelance-journalist en fotograaf. Daarvoor werkte hij onder meer als trambestuurder en tijdschriftredacteur. Veel van zijn vrije tijd gebruikt hij om kinderen te leren schaken. Hij woont en werkt in Oslo.

Details

Titel: Magnus
auteur: Arne Danielsen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 12-06-2014
NUR: Biografie
Afmetingen: 216 x 134 x 24
Gewicht: 369 gr
ISBN/ISBN13: 9789400400399
Intern nummer: 26590253

Extra informatie

Magnus

Recensie

Magnus Carlsen, het fenomenale schaaktalent, de wereldkampioen die in één adem wordt genoemd met schaaklegendes als Garri Kasparov en Bobby Fischer. Een jongen uit Noorwegen die samen met zijn ouders op jonge leeftijd een wereldreis maakt op zoek naar een schaker die hem nog iets kan leren. Geen introverte nerd, maar een publiekslieveling die door het modemerk G-Star RAW tot topmodel werd gebombardeerd. Hij blijkt een grootmeester die zich, mede dankzij internet, ontwikkelt tot een vernieuwer van het eeuwenoude spel. Arne Danielsen schreef met Magnus een indringende biografie van het schaakfenomeen een levensverhaal dat leest als een jongensboek.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.