Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Oom Jan leert zijn neefje schaken

Oom Jan leert zijn neefje schaken - Albert Loon; Max Euwe - ISBN: 9789043900669
Prijs: € 12,99
Levertijd: maandag voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (13-09-2011)
Genre: Schaken
Boekenliefde.nl:
Add to cart

Beschrijving

JUBILEUMEDITIE 75 JAAR IN DRUK!

Weinig schaakboeken waarin de eerste beginselen worden uitgelegd kunnen bogen op zo'n langdurig en veelvuldig succes als ''Oom Jan''. Sinds zijn verschijning 75 jaar geleden heeft deze oom door zijn verhalende schaaklessen een onafzienbare schare schakers aan zich verplicht. ''Oom Jan'' is in de eerste plaats bestemd voor jongeren en liefst voor hen, die nog nooit een schaaktuk hebben aangeraakt en daardoor niets hebben ''af te leren'' maar slechts hebben ''aan te leren''.
Door de verteltrant te gebruiken is het o.a. mogelijk het betrekkelijk willekeurige van de spelregels voor de jeugd aannemelijk en toegankelijk te maken. In 19 hoofdstukken leren Max Euwe en Albert Loon de aspirant-schaker spelenderwijs de geheimen van het schaakspel.

Details

Titel: Oom Jan leert zijn neefje schaken
auteur: Albert Loon; Max Euwe
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 30
Aantal pagina's: 132
Uitgever: VBK Media
Publicatiedatum: 13-09-2011
NUR: Schaken
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 550 gr
ISBN/ISBN13: 9789043900669
Intern nummer: 17932386

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 23-11-2011   geschreven door  Patrick Vandendaele
Dit is werkelijk een directe uitnodiging voor de mensen die geen ervaring hebben om te schaken om er dan ook onmiddellijk mee te beginnen. Het is een succesformule dat zijn deugdelijkheid reeds lang heeft bewezen, en dat ook vandaag nog zijn waarde wist te behouden. Dit boekje van de hand van experts, kwam voor het eerst uit in 1935, en werd op een permanente wijze aangepast… en we zijn reeds toe aan de 25ste druk. Niet slecht ! En terecht, want het is een boek voor de jeugd, maar eveneens voor iedereen die op een speelse manier kennis wil maken met het schaken en de mogelijkheden van het schaakspel. Het is geen pure technische beschrijving, maar eigenlijk een bundel van leuke verhalen, negentien stukjes waarbij op een zeer plezante manier de regels van het schaakspel wordt gebracht en de mogelijkheden dat zo een spel te bieden heeft. Het is geen droge materie, maar een levendig geheel dat wordt gebracht. Het is geen leerboek, maar een leesboek waarbij je veel leert… een nuance van zeer groot belang. Een regelrechte uitlokking om dan verder te gaan verdiepen in het schaken. Zeker doen !

Extra informatie

Oom Jan leert zijn neefje schaken

Recensie

75 jaar gelden, in het jaar dat Max Euwe wereldkampioen werd, verscheen dit boekje voor het eerst.

Het is bedoeld voor jongeren vanaf 10 jaar, die nooit eerder geschaakt hebben. Op eenvoudige wijze worden de grondregels van het spel gegeven. Het taalgebruik is ouderwets (dat kan ook niet anders), maar het leuke van dit boek is dat je schaken leert in een verhaalvorm.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen