Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Zwart op Wit

Verslag van een schakersleven

Zwart op Wit - Van der Sterren, P. G. M. - ISBN: 9789056913762
Prijs: € 29,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (01-09-2011)
Genre: Divers
Boekenliefde.nl:
Zwart op Wit op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De eeuwige en onverbiddelijke afwisseling van winnen en verliezen is de essentie van het bestaan van een topschaker. Of eigenlijk van elke topsporter. Het is een leven vol dieptepunten en triomfen, vol stress en moeten presteren.
Zwart op Wit is een indringend zelfportret van voormalig topgrootmeester Paul van der Sterren. Hij beschrijft zijn schakersloopbaan, vanaf het prille begin als talentvolle Limburgse jeugdspeler tot het kampioenschap van Nederland en de Kandidatenmatchges van het wereldkampioenschap. Van der Sterren gaat op zoek naar het raadsel van het ''in vorm zijn''. Verbluffend openhartig vertelt hij wat de grilligheid van het toernooileven voor hem betekent. Hij beschrijft, zoals nog nooit een topsporter dat heeft gedaan, de zoektocht naar zelfvertrouwen, de schaamte en ontreddering na een nederlaag, de (altijd te korte) zielenrust na een overwinning. Zwart op Wit is voer voor sportpsychologen, maar vooral een adembenemend leesboek vol prachtige en leerzame schaakpartijen, toegankelijk gemaakt voor alle amateurs.

Paul van der Sterren (Venlo, 1956) is schaakgrootmeester. Hij werd twee maal Nederlands kampioen, in 1985 en 1993. In 1993 kwalificeerde hij zich voor de Kandidatenmatches van het wereldkampioenschap waarin hij in de kwartfinale verloor van Gata Kamsky. Van der Sterren is de auteur van de succesvolle serie De Wereld van de Schaakopening, nu in derde druk.

Wij bij Van Stockum werden laaiend enthousiast van dit boek! De auteur schrijft op een vlotte en eerlijke wijze over zijn hoogte- en dieptepunten als schaakprofessional. Ook staan er vele mooie partijen in, maar er is tevens ruimte gemaakt voor potjes die Van der Sterren, in zijn eigen woorden, met walging vervulden. En dat is voor de meeste en rechtgeaarde schaker een herkenbare beleving. Dit boek heeft de potentie om een klassieker te worden, niets meer en niets minder. Aanbevolen!

Details

Titel: Zwart op Wit
auteur: Van der Sterren, P. G. M.
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Bijleveld, Uitgeverij
Publicatiedatum: 2011-09-01
NUR: Divers
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 550 gr
ISBN/ISBN13: 9789056913762
Intern nummer: 18133212

Extra informatie

Zwart op wit

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.