Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Nog lang en gelukkig

Nog lang en gelukkig - Dree Peremans - ISBN: 9789462670266
Prijs: € 24,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (09-04-2015)
Genre: Volkssprookjes, sagen en legenden
Boekenliefde.nl:
Nog lang en gelukkig op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Je maakt wat mee als de vrouw die winden laat een prins huwt! Uit gêne houdt ze zich dagenlang in. Tot... ze zich toch maar laat gaan. Dan worden de takken van de bomen gerukt, deuren en ramen uit hun hengsels gelicht en het vee van de buren het meer ingeblazen. Dan vliegen pannen mijlenver van de daken. Worden bossen ontbladerd. Rivieren uit hun oevers geblazen. Landerijen in puinhopen herschapen.

In Nog lang en gelukkig verzamelt Dree Peremans vijftig eigenzinnige sprookjes. Het boek is een universum waar naast vrouwen die winden laten ook meisjes met ganzenpoten rondlopen, mannen met koeien zijn getrouwd, en konijnen ook jongens zijn. Hun avonturen duren niet altijd even lang en eindigen ook niet altijd gelukkig, maar de boodschap is duidelijk: tevreden zijn is van een hogere orde dan heilloos geluk nastreven. Het is wat het is en je heb wat je hebt. Dat zou ruim voldoende moeten zijn om aan het einde van de rit iets als 'nog lang en gelukkig' in het achterhoofd te hebben.

Details

Titel: Nog lang en gelukkig
auteur: Dree Peremans
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 200
Uitgever: Epo, Uitgeverij
Publicatiedatum: 09-04-2015
NUR: Volkssprookjes, sagen en legenden
Gewicht: 496 gr
ISBN/ISBN13: 9789462670266
Intern nummer: 29715917

Biografie (woord)

Dree Peremans sr. werkte van 1970 tot 2000 bij de VRT. Hij was er producer van de programma’s ‘Het einde van de wereld’ en ‘Folk op donderdag’. Bij EPO publiceerde hij Naar de bronnen van de folk, Dirk Van Esbroeck. Reiziger, Patagonië zingt! en Patagonië. Het einde van de wereld.

Extra informatie

Nog lang en gelukkig

Recensie

Je maakt wat mee als de vrouw die winden laat een prins huwt! Uit gêne houdt ze zich dagenlang in. Tot... ze zich toch maar laat gaan. Dan worden de takken van de bomen gerukt, deuren en ramen uit hun hengsels gelicht en het vee van de buren het meer ingeblazen. Dan vliegen pannen mijlenver van de daken. Worden bossen ontbladerd. Rivieren uit hun oevers geblazen. Landerijen in puinhopen herschapen. In Nog lang en gelukkig verzamelt Dree Peremans vijftig eigenzinnige sprookjes. Het boek is een universum waar naast vrouwen die winden laten ook meisjes met ganzenpoten rondlopen, mannen met koeien zijn getrouwd, en konijnen ook jongens zijn. Hun avonturen duren niet altijd even lang en eindigen ook niet altijd gelukkig, maar de boodschap is duidelijk: tevreden zijn is van een hogere orde dan heilloos geluk nastreven. Het is wat het is en je heb wat je hebt. Dat zou ruim voldoende moeten zijn om aan het einde van de rit iets als 'nog lang en gelukkig' in het achterhoofd te hebben.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.