Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Boer Gilles van Ham

Hoe een eenvoudige boer koning werd

Boer Gilles van Ham - J.R.R. Tolkien - ISBN: 9789022575505
Prijs: € 10,00
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Gebonden (17-06-2019)
Genre: Volkssprookjes, sagen en legenden
Boekenliefde.nl:
Boer Gilles van Ham op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Details

Titel: Boer Gilles van Ham
auteur: J.R.R. Tolkien
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
Publicatiedatum: 17-06-2019
NUR: Volkssprookjes, sagen en legenden
Gewicht: 262 gr
ISBN/ISBN13: 9789022575505
Intern nummer: 30641929

Biografie (woord)

John Ronald Reuel Tolkien werd geboren op 3 januari 1892 te Bloemfontein, Zuid-Afrika. In een hol onder de grond woonde een hobbit... Deze woorden schreef hij in 1928 op het onbeschreven eindexamenblad van een van zijn studenten. Het boek dat Tolkien over deze hobbits schreef was het begin van zijn wereldberoemde magnum opus, dat na vijftig jaar nog steeds als zowel het begin als het hoogtepunt van het fantasygenre wordt beschouwd: In de ban van de Ring.

Recensie

Hij was Boer Gilles van Ham, en hij had een rode baard. Ham was maar een dorp, maar dorpen waren in die tijd nog trots en onafhankelijk. [...]Iets later was hij nog blijer, en had hij reden om zijn geluk (en zijn merrie) dankbaar te zijn. Want net tegen de middag – het was het Feest van Maria-Lichtmis, en de zevende dag van hun rit – sprong Staartbijter uit zijn schede, en de draak uit zijn grot.

Boer Gilles van Ham ziet er allesbehalve heldhaftig uit, met zijn dikke buik en rode baard. Maar als op een dag een lompe reus zijn land op komt sjokken, weet Gilles hem toch te verjagen; al is dit meer geluk dan wijsheid. Zijn dorpsgenoten roepen hem uit tot held en zijn faam breidt zich uit over het hele land. Wanneer de draak Chrysophylax dood en verderf komt zaaien in de omgeving, moet Gilles, de Held van het Platteland, het natuurlijk tegen hem opnemen...

In deze speciale uitgebreide editie van Boer Gilles van Ham zijn de originele illustraties opgenomen die Pauline Baynes hier in 1976 voor maakte, en waarover Tolkien van mening was dat ze perfect aansloten bij het verhaal. Ook is in dit boek een eerdere versie van Tolkiens verhaal te lezen, samen met zijn aantekeningen voor een vervolg.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen