Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De vrouw van de reiziger

twintig verhalen

De vrouw van de reiziger - Paul Theroux - ISBN: 9789025444396
Prijs: € 21,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (14-10-2014)
Genre: Vertaalde verhalenbundels
Boekenliefde.nl:
De vrouw van de reiziger op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In deze verhalen richt Paul Theroux zijn vizier op de elite - en alles wat zich daar aan het oog van de wereld onttrekt. Een gerenommeerde kunstverzamelaar geniet van het vernietigen van zijn topstukken; twee jongens moeten hulpeloos toekijken terwijl hun vader de totale oorlog verklaart aan de wasberen die hun landhuis teisteren; een jonge kunstenaar tracht bij een bekende, doch achterbakse roddelaarster in het gevlij te komen. Theroux toont ons de mens die gedreven wordt door verlangens, wraaklust en zijn eigen demonen. Paul Theroux is al zijn hele loopbaan op zoek naar de `sinistere waarheid achter de keurige façades (Hans Bouman), en hij is er niet milder op geworden met het klimmen der jaren. In 'De vrouw van de reiziger' zien we de meest duistere, verzengende, verontrustende kant van de wereldberoemde reisschrijver.

Details

Titel: De vrouw van de reiziger
auteur: Paul Theroux
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 384
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 14-10-2014
NUR: Vertaalde verhalenbundels
Afmetingen: 210 x 135 x 35
Gewicht: 518 gr
ISBN/ISBN13: 9789025444396
Intern nummer: 27232751

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 02-12-2014   geschreven door  Patrick Vandendaele
Paul Theroux is een vaste waarde voor de lezers… een man die reeds een hele reeks van boeken wist op de markt te brengen, en dit tot plezier van diegenen die zowel van reizen dan wel van leuke verhalen weten te genieten. Vele boeken draaien rond zijn reizen en zijn confrontatie met de culturen van deze wereld… Met dit boek hebben we een andere invalshoek, en dit toch wel op een verrassende wijze. Een reeks van indrukwekkende verhalen waar hij op zoek is naar de ‘condition humaine’, de eigenheden van de trekjes van het karakter en de drijfveer van mensen in verschillende domeinen, doorheen verschillende invalshoeken, met hun eigen trekjes en doelstellingen. Het leuke is de afwisseling van de verhalen en de benaderingen, gecombineerd met de eigen stijl van Paul Theroux die we snel herkennen, en het genot wordt alsmaar groter bij deze personages die tot de verbeelding spreken, en je toch even meenemen in het blootleggen van de diepere ziel van de mens in het algemeen, en dit met voorbeelden van verhalen die zeer inleefbaar werden beschreven. Doorlezertjes die echt wel de lezer in de ban zal weten slaan van dit boek dat zeker met gerust hart in huis mag worden gehaald. Een boek dat wel op bepaalde ogenblikken (g)rauw kan overkomen, maar ons doet inzien wat mensen eigenlijk in zich hebben aan geaardheid onder de laklaag van de maatschapîj…

Extra informatie

De vrouw van de reiziger

Recensie

In 'De vrouw van de reiziger' richt Paul Theroux zijn vizier op de elite - en alles wat zich daar aan het oog van de wereld onttrekt. Een gerenommeerde kunstverzamelaar geniet van het vernietigen van zijn topstukken; twee jongens moeten hulpeloos toekijken terwijl hun vader de totale oorlog verklaart aan de wasberen die hun landhuis teisteren; een jonge kunstenaar tracht bij een bekende, doch achterbakse roddelaarster in het gevlij te komen. Theroux toont ons de mens die gedreven wordt door verlangens, wraaklust en zijn eigen demonen. Paul Theroux is al zijn hele loopbaan op zoek naar de 'sinistere waarheid achter de keurige façades', en hij is er niet milder op geworden met het klimmen der jaren. In 'De vrouw van de reiziger' zien we de meest duistere, verzengende, verontrustende kant van de wereldberoemde reisschrijver.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.