Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Ambulance

Ambulance - Johan Harstad - ISBN: 9789057596056
Prijs: € 18,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (11-02-2014)
Genre: Vertaalde verhalenbundels
Boekenliefde.nl:
Ambulance op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Voorafgaand aan zijn succesvolle roman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? schreef Johan Harstad Ambulance. De personages uit de elf verhalen in deze bundel lopen elkaars leven in en weer uit. Harstad schrijft over een vrouw die zichzelf voor de tv in huishoudfolie wikkelt; over een man die een waardeloze, uiterst dodelijke kopie van de originele airbag verkoopt; en over een weduwnaar die zijn vrouw zo erg mist dat hij vanuit een heteluchtballon dozen met kiekjes van hem en zijn vrouw over de rand kiepert en ze over de stad laat regenen.
Terwijl zij ieder op eigen wijze het hoofd bieden aan de eenzaamheid, weerklinken in de stad sirenes van rondrijdende ambulances.

Johan Harstad werd bekend met zijn debuutroman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? Hierna schreef hij Hässelby, en zijn young adult sf-roman Darlah.
Ambulance is voor Harstad een dierbaar boek. In het nawoord schrijft hij: `Ik denk dat de meeste schrijvers ten minste één keer dezelfde ervaring hebben gehad. De ervaring dat een boek zich vanzelf leek te schrijven, dat het gewoon in hun leven binnenkwam, met gillende sirenes, en het enige wat je kon doen was je er gewoon aan vastklampen en schrijven alsof je leven ervan afhing. Voor mij was Ambulance zo n boek.

`Wellicht het allergrootste talent in de Scandinavische literatuur. De Standaard
`Harstad is een meesterlijk bedenker van slimme, krachtige typeringen. NRC Handelsblad

Details

Titel: Ambulance
auteur: Johan Harstad
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Podium b.v. Uitgeverij
Publicatiedatum: 11-02-2014
NUR: Vertaalde verhalenbundels
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 282 gr
ISBN/ISBN13: 9789057596056
Intern nummer: 24759185

Extra informatie

Ambulance

Recensie

Voorafgaand aan zijn succesvolle roman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? schreef Johan Harstad Ambulance. De personages uit de elf verhalen in deze bundel lopen elkaars leven in en weer uit. Harstad schrijft over een vrouw die zichzelf voor de tv in huishoudfolie wikkelt; over een man die een waardeloze, uiterst dodelijke kopie van de originele airbag verkoopt; en over een weduwnaar die zijn vrouw zo erg mist dat hij vanuit een heteluchtballon dozen met kiekjes van hem en zijn vrouw over de rand kiepert en ze over de stad laat regenen. Terwijl zij ieder op eigen wijze het hoofd bieden aan de eenzaamheid, weerklinken in de stad sirenes van rondrijdende ambulances. Johan Harstad werd bekend met zijn debuutroman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? Hierna schreef hij Hässelby, en zijn young adult sf-roman Darlah. Ambulance is voor Harstad een dierbaar boek. In het nawoord schrijft hij: `Ik denk dat de meeste schrijvers ten minste één keer dezelfde ervaring hebben gehad. De ervaring dat een boek zich vanzelf leek te schrijven, dat het gewoon in hun leven binnenkwam, met gillende sirenes, en het enige wat je kon doen was je er gewoon aan vastklampen en schrijven alsof je leven ervan afhing. Voor mij was Ambulance zo n boek. `Wellicht het allergrootste talent in de Scandinavische literatuur. De Standaard `Harstad is een meesterlijk bedenker van slimme, krachtige typeringen. NRC Handelsblad

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.