Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Vriendschap

Vriendschap - Cicero - ISBN: 9789025369354
Prijs: € 9,95
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (06-04-2018)
Genre: Vertaalde literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Vriendschap op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

In nood leert men zijn vrienden kennen, luidt het spreekwoord. De grote Romein Marcus Tullius Cicero kon daarover meepraten: in de nadagen van de Romeinse republiek in de eerste eeuw voor Christus raakte hij in de problemen doordat hij met zowel Caesar als Pompeius bevriend was. Beide heren, ooit goede vrienden, kwamen op voet van (burger)oorlog met elkaar te staan, en Cicero moest kiezen. Na lang aarzelen koos hij verkeerd: Pompeius trok aan het kortste eind en Caesar liet Cicero vervolgens een toontje lager zingen.
Cicero trok zich terug uit de actieve politiek en schreef een flink aantal filosofische werken. Een van de charmantste daarvan gaat over het onderwerp vriendschap en krijgt nu een nieuwe Nederlandse vertaling, verzorgd door de classicus en filosoof Rogier van der Wal. Cicero’s tekst verdient dat, want als stilist kent hij zijn gelijke niet, en wat hij over vriendschap te melden heeft is boeiend en actueel. Zelfs ontvrienden blijkt geen nieuw fenomeen!

Details

Titel: Vriendschap
auteur: Cicero
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 80
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 06-04-2018
NUR: Vertaalde literaire roman, novelle
Afmetingen: 177 x 118 x 14
Gewicht: 159 gr
ISBN/ISBN13: 9789025369354
Intern nummer: 20143127

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 25-04-2012   geschreven door  Patrick Vandendaele
De klassieke werken onder een leesbare vorm, en dan nog in deze tijden. Het voordeel dat je hebt met dit genre van werken, boeken die je op een zilveren schaaltje de deur weten te openen naar de fundamenten van zowel de literatuur als de filosofie... Een essay over één van de belangrijkste gegevens over de menselijke relaties, nl. de wereld van de vriendschap. Het is machtig te ontdekken hoe deze klassieke auteur en denker wel degelijk zeer verfrissende en moderne ideeën had over de vriendschap en deze ook wist te benaderen vanuit een perspectief dat helemaal niet passé is. Een begenadigd schrijver, maar ook een politicus met uitmuntende inzichten, die door een vergissing van keuze van tegenpartij overging naar het schrijven, tot jolijt van de leerlingen latijn, maar ook voor elke liefhebber van het schone woord met een inhoud...Een fraai historisch werk en een prachtige benadering van een periode en een personage die we allen kennen vanuit onze studies, maar waar velen ondertussen de kennis van verloren hebben. Een formidabel werk van een formidabele man, die zijn tijd wist te tekenen door zijn inzichten, zijn rede en zijn optreden… Cicero staat bekend als een bekend orator, en dit blijkt niet onterecht te zijn. Maar naast deze rol was hij tevens een markant figuur in de politieke wereld van het oude Rome, en tevens een strafpleiter van de bovenste plank… U verstaat het wel, hij was een begenadigd spreker, en wist deze kunst op de meest diverse manieren te gebruiken om zo een essentiële rol te kunnen spelen in de maatschappij van zijn tijd. Het leven van een stukje eigen geschiedenis… want uiteindelijk bleven mensen van dit kaliber hun stempel leggen op de rest van de geschiedenis van onze cultuur. Bijzonder boeiende geschiedschrijving. Kwaliteitsvol !

Extra informatie

Vriendschap

Recensie

In nood leert men zijn vrienden kennen, luidt het spreekwoord. De grote Romein Marcus Tullius Cicero kon daarover meepraten: in de nadagen van de Romeinse republiek in de eerste eeuw voor Christus raakte hij in de problemen doordat hij met zowel Caesar als Pompeius bevriend was. Beide heren, ooit goede vrienden, kwamen op voet van (burger)oorlog met elkaar te staan, en Cicero moest kiezen. Na lang aarzelen koos hij verkeerd: Pompeius trok aan het kortste eind en Caesar liet Cicero vervolgens een toontje lager zingen. Cicero trok zich terug uit de actieve politiek en schreef een flink aantal filosofische werken. Een van de charmantste daarvan gaat over het onderwerp vriendschap en krijgt nu een nieuwe Nederlandse vertaling, verzorgd door de classicus en filosoof Rogier van der Wal. Cicero s tekst verdient dat, want als stilist kent hij zijn gelijke niet, en wat hij over vriendschap te melden heeft is boeiend en actueel. Zelfs ontvrienden blijkt geen nieuw fenomeen!

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen