Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Kathedraal van de zee

Kathedraal van de zee - Ildefonso Falcones - ISBN: 9789049802035
Prijs: € 13,99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Gebonden (10-01-2020)
Genre: Vertaalde literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Kathedraal van de zee op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Deze monumentale roman over vrijheid en vriendschap speelt zich af in het begin van de veertiende eeuw. Het koninkrijk Catalonië bevindt zich op een scharnierpunt in de tijd. Beste vrienden Arnau en Joan werken samen aan de bouw van de kathedraal Santa María del Mar in Barcelona. Dan belandt Arnau door verraad in de kelders van de Inquisitie. Wat is zijn vroegere vriendschap met Joan nog waard?

Details

Titel: Kathedraal van de zee
auteur: Ildefonso Falcones
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
Publicatiedatum: 10-01-2020
NUR: Vertaalde literaire roman, novelle
Afmetingen: 119 x 82 x 22
Gewicht: 172 gr
ISBN/ISBN13: 9789049802035
Intern nummer: 21138737

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 13-08-2012   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een kanjer van een boek, letterlijk een baksteen dat zeker een aantal weken de lezer zal weten bezighouden. Het is voor diegenen die houden van een goed historische roman, en die graag een turf in handen neemt. We keren terug in de tijd, naar het Catalonië van de veertiende eeuw, waarbij de opkomst van de edellieden de gevestigde orde verstoren van de klassieke feodale edellieden. De eeuwenlange orde staat op een breekpunt, met tal van invloeden die alles in vraag stellen, en waarbij de sfeer van de Inquisitie zeker een beangstigend element is. Binnen deze sfeer volgen we de avonturen van boer Bernat en vooral zijn zoon Arnau, die gebruik willen maken van het privilege dat wordt gesteld voor diegenen die een jaar en een dag in Barcelona kunnen wonen… want zij verkrijgen de vrijheid. Zo ontsnapt ook de pasgeboren Arnau aan zijn lot. Hij wordt betrokken bij de bouw van een kathedraal, waar hij in zijn jeugd meewerkt op de werf, en daar zijn vrienden weet te maken. Doorheen dit sfeervol verhaal kunnen we als het ware het leven in die tijd op een inleefbare wijze mee beleven. Het is een boeiende beschrijving van het leven in de Middeleeuwen in een stad als Barcelona, en tevens een leuke beschrijving van deze kathedraalbouwers. Maar ook de vriendschap komt aan bod in dit verhaal, en zal uiteindelijk de rode draad van het boek worden, want zijn beste vriend lijkt betrokken te raken in de merkwaardige wending dat het leven van Arnau neemt wanneer hij wordt aangehouden en zich dient te verantwoorden voor de Inquisitie. Eén van de betere historische romans die we in handen kregen, en het is zeker niet zomaar een tussendoortje, waarbij je enkel een tijdvullende lectuur in handen krijgt. Het is niet voor niets dat dit boek reeds een bestseller was in Spanje. Ook hier zal hij toppen scheren. Een zeer indrukwekkende epos…. Goede boeken die na de hype ook worden uitgegeven in een reiskoffervriendelijke vorm, we kunnen het enkel maar toejuichen, want niet iedereen heeft de gelegenheid om steeds te kunnen inspelen op de hypes en direct deze boeken te lezen, zeker niet wanneer ze lijvig zijn. Een leuk idee dat al decennialang succes heeft, en waar men dan ook exemplaren brengt die wel degelijk zeer gebruiksvriendelijk zijn, en voornamelijk gericht naar mensen die het boek als louter gebruiksvoorwerp zien, en nog niet de weg hebben gevonden van het e-book, of toch nog graag een boek in handen hebben, het bepotelen en besnuiven. Ook zo met deze topper. Dus een echte aanrader... Zeker in dit formaat, waar je niet kan twijfelen, want je hebt een meesterwerkje dat je in je hemdzakje kan steken en overal kan genieten van deze lectuur.

Extra informatie

Dwarsligger Kathedraal van de zee DL

Recensie

Deze monumentale roman over vrijheid en vriendschap speelt zich af in het begin van de veertiende eeuw.

Het koninkrijk Catalonië bevindt zich op een scharnierpunt in de tijd. Beste vrienden Arnau en Joan werken samen aan de bouw van de kathedraal Santa María del Mar in Barcelona. Dan belandt Arnau door verraad in de kelders van de Inquisitie. Wat is zijn vroegere vriendschap met Joan nog waard?

'Een lofzang op Barcelona en haar vrijheidslievende bevolking.' - NRC Handelsblad

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen