Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Heterdaad

De verzamelde werken van Frode Brandeggen bezorgd door Bruno Aigner

Heterdaad - Johan Harstad - ISBN: 9789057599361
Prijs: € 20,50
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (04-12-2018)
Genre: Vertaalde literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Heterdaad op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Ter ontspanning begon Johan Harstad nog tijdens het schrijven van Max, Mischa & het Tet-offensief aan een nieuw project. Hij schiep Frode Brandeggen, een fictieve schrijver van een geflopte tweeduizend pagina’s dikke avantgardistische roman die zijn toevlucht zocht in de misdaadliteratuur.


Zowel pastiche op als hommage aan het genre bevat Heterdaad 15 microromans van de hand van Brandeggen over een gelijknamige detective die er een neusje voor heeft áltijd op de juiste plek te zijn als er een misdaad wordt gepleegd. Zonder zich in te spannen lost Heterdaad het ene na het andere mysterie op in verhalen die wars zijn van een ingewikkeld plot. Als tegengewicht hangt aan deze vederlichte vertellingen een even uitvoerig als enthousiast notenapparaat van de hand van de doorgewinterde (fictieve) Duitse annotator Bruno Aigner.


Wat ter ontspanning begon groeide in de handen van de virtuoze Harstad uit tot een buitengewoon komisch en onvergelijkbaar boek dat gegarandeerd op de lachspieren zal werken.

Details

Titel: Heterdaad
auteur: Johan Harstad
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Podium b.v. Uitgeverij
Publicatiedatum: 04-12-2018
NUR: Vertaalde literaire roman, novelle
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 330 gr
ISBN/ISBN13: 9789057599361
Intern nummer: 42412333

Recensie

Nog tijdens het schrijven van zijn weergaloze roman Max, Mischa & het Tet-offensief begon Johan Harstad aan een nieuw project. Hij schiep Frode Brandeggen, een fictieve schrijver die na het floppen van zijn tweeduizend pagina’s dikke avantgardistische debuutroman zijn toevlucht zocht in de misdaadliteratuur.

Heterdaad bevat 15 droogkomische microromans van Brandeggen over een gelijknamige detective die er een neusje voor heeft áltijd op de juiste plek te zijn als er een misdaad wordt gepleegd. Als tegenwicht hangt aan deze vederlichte vertellingen een even uitvoerig als enthousiast notenapparaat van de doorgewinterde (fictieve) Duitse annotator Bruno Aigner, die totaal begeesterd is door Heterdaad en diens schepper.

Wat ter ontspanning begon groeide in de handen van de virtuoze Harstad uit tot een buitengewoon komisch en onvergelijkbaar boek dat zowel pastiche is op als hommage aan het misdaadgenre.

‘Met Heterdaad toont Harstad zijn onstuitbare creativiteit.’ Morgenbladet

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen