Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Heilbot op de maan

Heilbot op de maan - David Vann - ISBN: 9789403147703
Prijs: € 23,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (28-02-2019)
Genre: Vertaalde literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Heilbot op de maan op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Onze boekverkoper over het boek: "Wederom een beklemmend mooi boek over zijn manisch-depressieve stoornis"

Jim, een suïcidale man van middelbare leeftijd, is op weg van Alaska naar Californië. Hij wordt daar opgewacht door zijn broer Doug, die hem zal verzorgen en vastbesloten is hem niet uit het oog te verliezen. Door zijn ziekte is Jim hoogst onvoorspelbaar, maar hij probeert toch iets van betekenis te ontdekken in zijn relaties met zijn ouders en vrienden, zijn ex-vrouw en zijn kinderen. Wanneer een sessie met zijn therapeut ontspoort, ziet hij steeds minder mogelijkheden om met andere mensen te communiceren. Jim wordt voortgestuwd door zijn gedachten,
die hem op tragische wijze naar een onvermijdelijk einde leiden. Geschreven in David Vanns kenmerkende, kristalheldere proza is Heilbot op de maan een aangrijpend literair onderzoek naar een man die gevangen wordt gehouden door de duistere logica van zijn depressie en zijn laatste worsteling om daaraan te ontsnappen.

Details

Titel: Heilbot op de maan
auteur: David Vann
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 28-02-2019
NUR: Vertaalde literaire roman, novelle
Gewicht: 442 gr
ISBN/ISBN13: 9789403147703
Intern nummer: 43874946

Recensie

Jim, een suïcidale man van middelbare leeftijd, is op weg van Alaska naar Californië. Hij wordt daar opgewacht door zijn broer Doug, die hem zal verzorgen en vastbesloten is hem niet uit het oog te verliezen. Door zijn ziekte is Jim hoogst onvoorspelbaar, maar hij probeert toch iets van betekenis te ontdekken in zijn relaties met zijn ouders en vrienden, zijn ex-vrouw en zijn kinderen. Wanneer een sessie met zijn therapeut ontspoort, ziet hij steeds minder mogelijkheden om met andere mensen te communiceren. Jim wordt voortgestuwd door zijn gedachten, die hem op tragische wijze naar een onvermijdelijk einde leiden. Geschreven in David Vanns kenmerkende, kristalheldere proza is Heilbot op de maan een aangrijpend literair onderzoek naar een man die gevangen wordt gehouden door de duistere logica van zijn depressie en zijn laatste worsteling om daaraan te ontsnappen.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen