Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Een trouwe vrouw

Een trouwe vrouw - Jane Gardam - ISBN: 9789059367227
Prijs: € 22,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (07-09-2017)
Genre: Vertaalde literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Een trouwe vrouw op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: Een trouwe vrouw
auteur: Jane Gardam
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Cossee, Uitgeverij
Publicatiedatum: 07-09-2017
NUR: Vertaalde literaire roman, novelle
Gewicht: 424 gr
ISBN/ISBN13: 9789059367227
Intern nummer: 37004417

Recensie

Begin jaren zestig keert Betty, op dat moment nog Elizabeth, terug naar haar geliefde, lawaaiige en naar heerlijk eten geurende Hongkong, waar zij is opgegroeid. Daar krijgt de jonge vrouw met de rode krullen, onmiskenbaar een kind van het British Empire, een onberispelijk huwelijksaanzoek. Schriftelijk, op briefpapier van een advocatenkantoor.

Als Betty 'eeuwige trouw' belooft aan Edward Feathers, een advocaat met de rare bijnaam Old Filth (Failed In London Try Hong Kong), weet zij intuïtief, dat hun huwelijk nauwelijks op passie gegrond zal zijn. En zij weet nóg niet, dat zij kort daarna Terry Veneering zal ontmoeten, de liefde van haar leven, en Edward Feathers' aartsrivaal. Toch zal ze later, als oude dame terug in Engeland, bij hoog en bij laag beweren dat zij hartstochtelijk van Edward houdt. Is liefde een kwestie van attitude? Of van integriteit?

Lezers en boekhandelaren bewonderen de elegante stijl van Jane Gardam, haar altijd empathische observatievermogen, maar vooral haar uiterst genuanceerde inzichten in de human condition. Wie het verhaal vanuit het perspectief van Old Filth gelezen heeft in Een onberispelijke man, zal verrast zijn hoe totaal anders Betty haar jaren met Edward beschouwt.

De manier waarop Jane Gardam hetzelfde verhaal - het huwelijk van het echtpaar Feathers in de laatste dagen van het British Empire - zonder enige herhaling in een volkomen ander licht kan laten zien, noemt The Guardian 'gaandeweg meesterlijk'.

Winkelvoorraad