Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De troost van vreemden

De troost van vreemden - Ian McEwan - ISBN: 9789061698043
Prijs: € 19,90
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (13-10-2006)
Genre: Vertaalde literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
De troost van vreemden op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Colin en Mary vormen een paar waarbij de wederzijdse liefde over het hoogtepunt heen is. Tijdens hun vakantie dwalen ze doelloos door Venetië en ontmoeten ze telkens dezelfde man: Robert. Is dit toeval of raken ze verwikkeld in een bizar machtspel? Er is geen weg terug meer en ze lopen (on)bewust in de val die voor hen is uitgezet. In De troost van vreemden voert Ian McEwan de lezer naar een huiveringwekkend gebied waar liefde weerloos is.

Ian McEwan werd geboren in de Engelse garnizoensplaats Aldershot en bracht zijn jeugd door in Singapore en Tripoli. Toen hij elf jaar was stuurden zijn ouders hem naar een kostschool in Engeland. Het vertrek naar Engeland, dat hij in The Child in Time beschrijft, was duidelijk een breekpunt in zijn leven.
Na zijn kostschool had hij een aantal baantjes en studeerde aan Sussex University. Daarna volgde McEwan als enige student met succes de studie Creative Writing aan de University of East Anglia. Malcolm Bradbury was een van zijn docenten in Norwich.
McEwan vond in 1973 een literair agent en verhuisde een jaar later naar Londen. Hij werkte als journalist en kreeg een aantal werkbeurzen toegekend.
McEwan werd in 1975 in één klap wereldberoemd met zijn verhalenbundel De laatste dag van de zomer, die eerst in Nederland verscheen, daarna in Engeland en vervolgens in nog vele landen. Zjn romans en verhalen zijn inmiddels in meer dan dertig landen verschenen.
Het vroegere werk van McEwan is voornamelijk sinister en de duistere kant van de mens was vaak het onderwerp van zijn boeken. Met The Child in Time kwam daar verandering is. Het boek is realistischer en milder dan voorgaande. Deze lijn zette zich de afgelopen jaren door met als gevolg dat Atonoment (Boetekleed) met recht gezien wordt als een hoogtepunt in zijn oevre.
McEwan schrijft ook filmscripts. In 1982 schreef hij het script voor The Imitation Game, een televisiedrama. Daarna verschenen nog vele scripts van zijn hand, waaronder The Ploughman's Lunch, een film die zich afspeelt tijdens de Falkland-oorlog. Ook werden enkele van zijn romans verfilmd, zoals The Innocent en The Cement Garden.
In november 2002 hield Ian McEwan de 20e Van der Leeuw-lezing in de Martinikerk te Groningen.

Details

Titel: De troost van vreemden
auteur: Ian McEwan
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 3
Aantal pagina's: 153
Uitgever: Harmonie, Uitgeverij De
Publicatiedatum: 13-10-2006
NUR: Vertaalde literaire roman, novelle
Afmetingen: 208 x 133 x 23
Gewicht: 304 gr
ISBN/ISBN13: 9789061698043
Intern nummer: 6917038

Extra informatie

De troost van vreemden

Recensie

Tijdens hun vakantie dwalen Mary en Colin door een Italiaanse stad en ontmoeten daarbij telkens dezelfde mysterieuze man, Robert. Hij neemt ze mee naar zijn kroeg en vertelt ze over zijn moeilijke relatie met zijn vader en stelt ze later voor aan zijn invalide vrouw. Wat voeren Robert en zijn echtgenote in hun schild? In De troost van vreemden voert Ian McEwan de lezer naar een gebied waar kwetsbaarheid en intimiteit alleen maar wraakzucht en wreedheid oproept.
De roman werd genomineerd voor de Booker Prize en in 1990 verfilmd met in de hoofdrol Christopher Walken.
'Een tegelijk prachtig en morbide boek, opgebouwd met de koele spanning van een thriller.' Vrij Nederland
'McEwan beschrijft in deze indrukwekkende roman een verbijsterende en onthustsende wereld.' De Tijd
'McEwan heeft een geheel eigen stijl en visie op het leven. Iedereen die iets wil weten over de huidige tijdgeest moet hem lezen.' John Fowles
'Een avontuurlijke en briljante schrijver.' Dennis Potter

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen