Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De omvang van de ramp

De omvang van de ramp - Quim Monzó - ISBN: 9789492754035
Prijs: € 21,00
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (30-05-2018)
Genre: Vertaalde literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
De omvang van de ramp op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Een schrijnende Catalaanse komedie over liefde en haat, lust en eenzaamheid.

Details

Titel: De omvang van de ramp
auteur: Quim Monzó
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: NBC- Brooklyn
Publicatiedatum: 30-05-2018
NUR: Vertaalde literaire roman, novelle
Gewicht: 355 gr
ISBN/ISBN13: 9789492754035
Intern nummer: 40817401

Biografie (woord)

Quim Monzó (1952) was oorlogsverslaggever en werkte voor de radio en televisie. De belangrijkste hedendaagse Catalaanse schrijver (toen de Buchmesse in Frankfurt in het teken stond van de Catalaanse literatuur hield hij de openingstoespraak) schrijft dagelijks een veelgelezen column in La Vanguardia. Monzó won talloze literaire prijzen en zijn werk werd in twintig talen vertaald.

Extra informatie

‘Monzó verdient een voorhoedeplaats in Spanje's moderne letteren, die hoogtijdagen meemaken. Mede dankzij een juweeltje als De omvang van de ramp.’ Trouw 'Juist doordat Monzó beladen thema's als seks en liefde, leven en dood, eenzaamheid en samenleven, in zo'n meeslepend, ongepolijst verhaal heeft gegoten, maakt dat zijn boek nog lang in je hoofd blijft nagonzen.' De Volkskrant ‘Bewijs van de nu eens lyrische en dan weer visionaire kwaliteit van Monzo’s fantasie.’ The New York Times

Recensie

Eindelijk slaagt de trompettist Ramon-Maria erin de vrouwelijke vedette van het theater waar hij werkt te versieren. Maar eenmaal in bed blijkt hij tot geen enkele daad in staat. Uit woede roept hij de duivel aan. En zie, vroeg in de volgende morgen rijst zijn lid en slaagt hij erin met de bevallige vedette te vrijen. Die aan de duivel afgesmeekte erectie heeft echter een onvermoed nadeel: de trompettist komt er niet meer van af! De erectie blijkt een symptoom van een dodelijke ziekte: Ramon heeft nog maar zeven weken te leven. Zijn toekomstperspectief vernauwt zich, wat nu niet gebeurt, gebeurt nooit meer. Hij besluit zoveel mogelijk te halen uit de tijd die hem nog rest. Hij wil elke dag een ander mens uitbeelden. Zo wordt hij crimineel, doetje, zuurpruim, potloodventer, toerist, straatmuzikant en godsdienstwaanzinnige. En ondertussen vraagt hij zich vertwijfeld af waar hij zijn gruwelijk lot aan te danken heeft. De omvang van de ramp is verschenen in een dozijn talen en wordt alom geprezen als een meesterlijke parodie en een proeve van verbluffende vertelkunst.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen