Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De monnik van Mokka

De monnik van Mokka - Dave Eggers - ISBN: 9789048830558
Prijs: € 22,50
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (26-01-2018)
Genre: Vertaalde literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
De monnik van Mokka op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

De monnik van Mokka is het waargebeurde, meeslepende verhaal over een jonge man die zijn eigen Amerikaanse droom najaagt, over de wonderlijke geschiedenis van koffie en over de worstelingen van Jemenitische burgers die zich staande proberen te houden in de oorlog.

Mokhtar Alkhanshali groeit op in San Francisco als een van de zeven kinderen van twee islamitische immigranten uit Jemen. Op zijn vierentwintigste werkt hij als portier in een appartementencomplex
en raakt na een samenloop van omstandigheden geïntrigeerd door de rijke en fascinerende geschiedenis van koffie en de belangrijke rol die zijn moederland Jemen daarin speelde.

Vastbesloten om de oude glorie van Jemenitische koffie in ere te herstellen, besluit hij in de ruige berggebieden van het land op zoek te gaan naar de eeuwenoude plantages, om te leren over de teelt,
het branden en de handel in koffie.

Wanneer het hem lukt om de lokale boeren voor zich te winnen en de beste koffiesoorten te verzamelen, lijkt het succes binnen handbereik, totdat een burgeroorlog uitbreekt die het land in chaos stort. Saoedische bommen zorgen voor verlaten straten, de wegen door het hele land zijn in handen van milities, de Amerikaanse ambassade sluit. Mokhtar moet op eigen kracht het land zien te ontvluchten met alleen een paar koffers vol koffie, zijn laatste hoop.

Details

Titel: De monnik van Mokka
auteur: Dave Eggers
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 26-01-2018
NUR: Vertaalde literaire roman, novelle
Gewicht: 437 gr
ISBN/ISBN13: 9789048830558
Intern nummer: 40660113

Biografie (woord)

Dave Eggers (1970) is de auteur van onder meer Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit, Wat is de Wat, De Cirkel en Een hologram voor de koning. Hij is tevens de drijvende kracht achter uitgeverij McSweeney's en de non-profit 826 Valencia. Zijn boeken werden genomineerd voor de Pulitzer Prize, de National Book Award en de National Book Critics Circle Award. Onlangs werden zowel Een hologram voor de koning als De Cirkel succesvol verfilmd.

Extra informatie

De nieuwste Eggers, in de stijl van Wat is de Wat en Zeitoun

Recensie

Ook met De monnik van Mokka bewijst Dave Eggers weer dat hij non-fictie schrijft die minstens zo meeslepend is als welke spannende fictie dan ook.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen