Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De kat en de generaal

De kat en de generaal - Nino Haratischwili - ISBN: 9789025453329
Prijs: € 34,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (19-09-2019)
Genre: Vertaalde literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
De kat en de generaal op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Bestsellerauteur Nino Haratischwili is terug! De moord op een kritische Russische journaliste en een rechtszaak over misdragingen van een Russische legereenheid in een Tsjetsjeens dorp inspireerden haar tot deze psychologisch zeer geladen duister schuld-en-boeteroman.

Haratischwili: “Onderzoek doen in Tsjetsjenië in klassieke zin was niet mogelijk, het is een dictatuur, maar ik wilde een indruk krijgen. Een heel zonderlinge ervaring. Geweldig gastvrije mensen trof ik, maar men is ook bang, het verleden is volstrekt taboe en alles lijkt één grote theatercoulisse op een nieuw, schoongeveegd podium – in blinkend neonlicht.”

Details

Titel: De kat en de generaal
auteur: Nino Haratischwili
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Meridiaan Uitgevers
Publicatiedatum: 19-09-2019
NUR: Vertaalde literaire roman, novelle
Gewicht: 833 gr
ISBN/ISBN13: 9789025453329
Intern nummer: 44595632

Recensie

Een psychologisch zeer geladen, duistere schuld-en-boeteroman van bestsellerauteur Nino Haratischwili. Tsjetsjenië, 1995: Noera is zeventien wanneer er een Russische legereenheid in haar dorp neerstrijkt. Het uitbreken van de Eerste Tsjetsjeense Oorlog verbrijzelt haar droom van vrijheid. Berlijn, 2016: een Russische oligarch, die ‘de generaal’ wordt genoemd, is samen met zijn negentienjarige dochter Ada naar Duitsland verhuisd. Zij is zijn oogappel, maar ze heeft vragen over zijn rol in de Tsjetsjeense Oorlog. Hij beseft dat zijn verleden hem zal blijven achter- volgen en dat het tijd is voor de afrekening. Maar daar heeft hij wel ‘de kat’ voor nodig, een eigenzinnige actrice die sprekend op Noera lijkt. ‘Een genadeloos nauwkeurige blik op Rusland tijdens de omwenteling in de jaren negentig.’ – Frankfurter Allgemeine Zeitung ‘Haar romans zijn grand opéra!’ – SWR ‘De meest getalenteerde verhalenverteller van onze generatie!’ – Boekhandel Ocelot, Berlijn ‘Nino Haratischwili is een boeiende, onbevreesde auteur. Ze heeft het talent om haar personages leven in te blazen en ze met een paar zinnen vorm te geven.’ – Neue Zürcher Zeitung ‘Een veelomvattende roman over schuld, wraak en verzoening, die de spanning tot het laatste moment vasthoudt.’ – Deutschlandfunk Kultur

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen