Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween - Jonas Jonasson - ISBN: 9789056723743
Prijs: € 15,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (19-02-2014)
Genre: Vertaalde literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Allan wordt 100 en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en kort voordat het feest losbarst, vertrekt. De tijd die hem rest kan hij beter besteden, vindt hij en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken.
Allan is een nuchter type dat weinig tot geen angst kent en die verder niet al te lang stilstaat bij zijn beslissingen, maar ad hoc handelt en het avontuur op zijn hoogbejaarde leeftijd niet schuwt. Met alle gevolgen van dien. De vaart houdt hij er in elk geval in, want vanaf het moment dat hij het bejaardentehuis verlaat, wordt De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween een soort roadtrip waarbij de lezer de memorabele avonturen van de 100-jarige meemaakt – zo let hij even op een koffer voor iemand die maar niet terugkomt en dus gaat de koffer mee de bus in, maar er blijkt enorm veel (maffia)geld in te zitten, hetgeen woeste achtervolgingen tot gevolg heeft -, ook verzamelt Allan een bonte club figuren om zich heen in een zwaan-kleef-aaneffect. Tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue, met Allan als wel heel bijzonder gezelschap.

Details

Titel: De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween
auteur: Jonas Jonasson
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 360
Uitgever: Bruna Uitgevers, A.W.
Publicatiedatum: 19-02-2014
NUR: Vertaalde literaire roman, novelle
Afmetingen: 221 x 154 x 41
Gewicht: 624 gr
ISBN/ISBN13: 9789056723743
Intern nummer: 17447840

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 16-03-2011   geschreven door  Patrick Vandendaele
Waarlijk een soort van rauwe roadtrip, maar met een stukje geschiedenis van de voorbije eeuw, alsook eigenlijk een sprookje van deze tijd. Een mengeling dat smaakvol en vooral sfeervol wordt gebracht in deze kanjer, een baksteen die echter blijft boeien tot de laatste bladzijde. Het verhaal van een man, die ondanks zijn gezegende leeftijd van 100, niet gedwongen aan zijn lot blijft hangen, en de verwachtingen dat hij zich zal gedragen als een rustige opa in een rusthuis over de haag werpt. Neen, deze man zal zijn eigen lot in handen nemen, en zijn resterende dagen wel degelijk op een avontuurlijke en aangename wijze doorbrengen. Dit is alvast de rol die hij wil aanmeten, en daarom ontsnapt hij ook uit het rustoord waar hij verblijft. Het hele avontuur is duidelijk zeer onconventioneel en verrassend, en het is een plezierig verhaal, waar je de fratsen en de werkelijk zeer merkwaardige avonturen van deze Allan zal kunnen volgen. En geloof ons, het zijn gebeurtenissen die wel degelijk onmiddellijk in een film zouden kunnen worden genoten, zonder in het extravagante te gaan vallen, maar die op de manier en de stijl van het boek wel degelijk geloofwaardig blijven, en als het ware een magische kracht hebben om je een goed gevoel te geven bij het lezen van dit verhaal. Het is een absolute aanrader, een boek dat zeer zeker afwijkt van wat je gewend bent, en een magische inhoud heeft, een ernstigere vorm van de nieuwe hype van 'Benidorm Bastards', waarbij je wel degelijk een oudje zaken ziet doen en ondernemen die je absoluut niet onder de verwachtingen kan plaatsen. Why not... oud worden wordt meer en meer normaal, en dan is het natuurlijk de vraag waarom men vanaf een bepaalde leeftijd niet zomaar avontuurlijk zou kunnen gaan leven... Bijzonder goed boek.

Extra informatie

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

Recensie

Allan wordt 100 en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en kort voordat het feest losbarst, vertrekt. De tijd die hem rest kan hij beter besteden, vindt hij en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken.
Allan is een nuchter type dat weinig tot geen angst kent en die verder niet al te lang stilstaat bij zijn beslissingen, maar ad hoc handelt en het avontuur op zijn hoogbejaarde leeftijd niet schuwt. Met alle gevolgen van dien. De vaart houdt hij er in elk geval in, want vanaf het moment dat hij het bejaardentehuis verlaat, wordt De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween een soort roadtrip waarbij de lezer de memorabele avonturen van de 100-jarige meemaakt ¿ zo let hij even op een koffer voor iemand die maar niet terugkomt en dus gaat de koffer mee de bus in, maar er blijkt enorm veel (maffia)geld in te zitten, hetgeen woeste achtervolgingen tot gevolg heeft -, ook verzamelt Allan een bonte club figuren om zich heen in een zwaan-kleef-aaneffect. Tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue, met Allan als wel heel bijzonder gezelschap.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.