Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Anatomie van een soldaat

Anatomie van een soldaat - Harry Parker - ISBN: 9789048828500
Prijs: € 19,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (04-03-2016)
Genre: Vertaalde literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Anatomie van een soldaat op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Details

Titel: Anatomie van een soldaat
auteur: Harry Parker
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 04-03-2016
NUR: Vertaalde literaire roman, novelle
Gewicht: 511 gr
ISBN/ISBN13: 9789048828500
Intern nummer: 32162715

Biografie (woord)

Harry Parker groeide op in Wiltshire. Hij studeerde bij het Falmouth College of Art en het University College London. Toen hij 23 was nam hij dienst in het Britse leger, waarna hij in 2007 in Irak diende en in 2009 als kapitein in Afghanistan. Tegenwoordig is hij schrijver en kunstenaar en woont hij in Londen. In zijn vrije tijd kajakt hij op zee.

Recensie

Stel je voor: een man genaamd Tom Barnes, ofwel BA5799, de commandant van een Brits peloton in oorlogsgebied. En stel je twee jongens voor in een verre streek die samen opgroeien, samen vliegeren en gek zijn op de fiets die ze met elkaar delen. Maar dan duiken er buitenlandse soldaten op en de jongens groeien uit elkaar. Maak je een voorstelling van de man die een van hen tweeën opleidt voor de gewapende strijd, niet alleen tegen de ongelovigen, maar ook tegen de vader van de ander. Betrek daar dan ook hun familie bij en hun vriendenkring, mensen die aan alle mogelijke kanten van dit conflict komen te staan, en tussen twee vuren.
Maar beleef dat alles niet zoals die mensen er zelf tegenaan kijken, maar vanuit het standpunt van de objecten die hen omgeven: een schoen, een helm, een enorme stapel dollars, een drone, die gedeelde fiets, een vuurwapen, een zak kunstmest, een medaille, een bierglas, een sneeuwvlokje, een identiteitsplaatje, een verschrikkelijke explosie die hen allen met elkaar verbindt en de uiteenlopende medische instrumenten die vervolgens worden gebruikt. Het resultaat is een roman die Tim O'Briens legendarische verhalenbundel Wat ze droegen naar de kroon steekt, en die getuigt van de enorme moed van kapitein Barnes en al degenen die deel uitmaken van deze bloedstollende geschiedenis.
Met Anatomie van een soldaat eist Harry Parker zijn plaats op in het korte rijtje klassieke romans over wat een oorlog daadwerkelijk betekent voor degenen die hem voeren.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.