Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Overgangsmannen

Overgangsmannen - Ruud Nagel - ISBN: 9789081697064
Prijs: € 12,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (04-11-2011)
Genre: Verhalenbundels
Boekenliefde.nl:
Overgangsmannen op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Onlangs waren we op Ithaki, een heerlijk eilandje in de Ionische Zee. Vanuit ons appartement keken we uit over een intiem dorpsplein. Daar, in de schaduw onder de platanen, zag ik opmerkelijk veel kerels van mijn leeftijd zitten. En jonger! De godganse dag drinken deze grijzer wordende, goed gesoigneerde heren er hun koffie, spellen ze de krant, luisteren ze naar de cicaden, spelen ze triktrak... Om jaloers op te worden. Vanwege de eurocrisis mag het anderen een doorn in het oog zijn dat de Grieken al heel vroeg van hun pensioen kunnen genieten, maar voor mij hebben ze groot gelijk.

Overgangsmannen: zestig portretjes van evenzoveel mannelijke zestigers, zomaar uit het leven geplukt. De verhalen zijn licht en voorzien van een knipoog, soms wat zwaarder en dieper op de huid geschreven. De mannen bevinden zich veelal in het schemergebied tussen ratrace en ik-hoef-niet-meer-zo-nodig, een fase waarin ze nog best wel vooruit kijken, maar minstens zo vaak terug. Hun bagage? Geluk en leed, liefde en twijfel, ernst en gein. Net gewone mensen dus.

Ruud Nagel (1948) is zelf zon overgangsman. Voor inspiratie kon hij daarom rijkelijk putten uit eigen ervaringen en die uit naaste omgeving. Eerder vloeiden uit zijn pen de novelle Vleugels en de verhalenbundel Dit was een geweldige dag!

Details

Titel: Overgangsmannen
auteur: Ruud Nagel
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 132
Uitgever: Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum: 04-11-2011
NUR: Verhalenbundels
Afmetingen: 209 x 129 x 12
Gewicht: 261 gr
ISBN/ISBN13: 9789081697064
Intern nummer: 18204986

Extra informatie

Overgangsmannen

Recensie

De auteur (geboren in 1948) is lid van de groeiende groep van mannelijke babyboomers in Nederland, een zeer heterogene groep mannen die grotendeels geconfronteerd worden met een zee van vrije tijd en eerder achterom in hun leven kijken dan vooruit. Ter ere van zijn zestigjarige leeftijdsgenoten bundelde de auteur zestig korte columns in dit gemakkelijk leesbaar boekje. Hij beschrijft alle facetten van het leven, van een lach tot een traan. Beide vinden hun symbiose in het laatste stukje. Vooral een pretentieloos, maar fijn cadeautje.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.