Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Nauwelijks lichaam

Nauwelijks lichaam - Filip Rogiers - ISBN: 9789085423287
Prijs: € 15,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (01-06-2013)
Genre: Verhalenbundels
Boekenliefde.nl:
Nauwelijks lichaam op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Klassieke verhalen over kleine levens en grote drama?s

In Nauwelijks lichaam verkent Filip Rogiers de grenzen van wat slechts op het eerste gezicht ?normale? mensen lijken. Zijn personages gaan door zoals ze altijd al gedaan hebben en dragen hun kruis in stilte. Doordenken lukt ze niet, het fatale inzicht komt pas later. In vijf ijzersterke verhalen schetst Rogiers een scala van gebroken levens en de dromen die eraan voorafgingen. Duister, explosief en steevast zonder happy end.

Filmpjes over Nauwelijks lichaam

Details

Titel: Nauwelijks lichaam
auteur: Filip Rogiers
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 208
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 01-06-2013
NUR: Verhalenbundels
Afmetingen: 208 x 143 x 23
Gewicht: 335 gr
ISBN/ISBN13: 9789085423287
Intern nummer: 18177788

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 23-11-2011   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een bundel van zes verhalen, waar we op een zeer betrokken wijze kennis maken met een even groot aantal van mensen, personages, die zo herkenbaar zijn en ons een facet bieden van het leven dat wel zeker inleefbaar zal blijken voor velen onder ons, maar die toch wel ook een leven brengen dat we (hopelijk) niet kennen. Mensen die onopvallend door het leven gaan, maar die door de omstandigheden wel degelijk een verhaal met zich dragen dat minder aangenaam is. Een verhaal waar hun leven voor goed door getekend werd, en die verre van aangenaam is. Sommigen zouden breken met deze confrontatie... Dit is niet de keuze van deze mensen. Ze willen onopvallend verder leven, een leven dat ze hun gangetjes laten gaan, maar waar de pijn en het leed zeker niet verdwenen of afwezig is, wel integendeel. Het is opmerkelijk hoe deze auteur er in slaagt om de essentie van de gevoelens en de omstandigheden onder woorden kan brengen, niet enkel als een beschrijving, maar ook als een vehicel dat wel degelijk ook onze gevoelens als lezer wel degelijk weet te beroeren. Je kan niet gevoelloos door deze verhalen gaan, je kan niet onbesmet blijven bij het even meeleven met deze mensen met een leed en een pijn dat ze meedragen in het diepste van hun hart en hun persoon. Bijzonder ontroerend en confronterend, en de afwisseling maakt het misschien wel luchtiger, maar de essentie is dat je wel degelijk op een zeer betrokken manier bij deze mensen en situaties betrokken raakt, al was je er zelf bij betrokken.... Een sterke bundel van een auteur die we weten waarderen, en waarvan we hopen snel nog iets van in handen te krijgen.

Extra informatie

Nauwelijks lichaam

Recensie

Klassieke verhalen over kleine levens en grote drama?s In Nauwelijks lichaam verkent Filip Rogiers de grenzen van wat slechts op het eerste gezicht ?normale? mensen lijken. Zijn personages gaan door zoals ze altijd al gedaan hebben en dragen hun kruis in stilte. Doordenken lukt ze niet, het fatale inzicht komt pas later. In vijf ijzersterke verhalen schetst Rogiers een scala van gebroken levens en de dromen die eraan voorafgingen. Duister, explosief en steevast zonder happy end. Filmpjes over Nauwelijks lichaam

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.