Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Gezellige verhalen

Winnaar J.M.A. Biesheuvelprijs 2016

Gezellige verhalen - Marente de Moor - ISBN: 9789021458878
Prijs: € 20,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (29-09-2015)
Genre: Verhalenbundels
Boekenliefde.nl:
Gezellige verhalen op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Na haar grote romans waagt Marente de Moor zich nu aan verhalen, die aan intensiteit en verbeeldingskracht niet voor haar bekende werk onderdoen. De mensen die zij in hun dagelijkse levens beschrijft hunkeren allemaal naar intimiteit, maar vinden die niet zomaar bij de ander. Tegen de achtergrond van hun knusse interieurs en gewoontes steekt dit gemis tragisch af, en alleen de verbeelding biedt nog troost. Een gelukkig getrouwde man blijkt opeens over bijzondere gaven te beschikken; een bejaarde briefschrijver wordt zelf gestalkt, en twee gepensioneerde zeebonken gaan zonder hun vrouwen op zoek naar een verdwenen eiland. Hoe gezellig is het eigenlijk in deze tragikomische vertellingen?

Details

Titel: Gezellige verhalen
auteur: Marente de Moor
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 304
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 29-09-2015
NUR: Verhalenbundels
Gewicht: 319 gr
ISBN/ISBN13: 9789021458878
Intern nummer: 30042839

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 28-12-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
Het is een genre, en het is niet iedereen gegeven om dit genre op een kwaliteitsvolle manier te bewerken. Marente de Moor weet echter wel te overtuigen in de categorie van korte verhalen… Verhalen die in nauwelijks enkele bladzijden de essentie weten te brengen van de ziel van mensen, van de omstandigheden en van het verloop van een gebeurtenis, of net niet… We krijgen hier een reeks van verhalen die mensen brengt in hun zoektocht… elk voor zich, en waar ze niet steeds op dezelfde manier al dan niet aan hun doel raken… Mensen die zo uit het leven lijken gegrepen, maar toch wel een merkwaardig verhaal beleven… Op een boeiende wijze leven we intens in in het leven van deze personages, mensen die verhalen beleven die hier op een inleefbare wijze worden beschreven en zo overtuigend zijn dat we werkelijk tranches de vies aangereikt krijgen die als filmpjes onder woorden brengen… Knap geschreven, overtuigende verhalen, afwisselend en verrassend, intens en sfeervol… een bundel waar je veel plezier zal aan beleven.

Extra informatie

Gezellige verhalen

Recensie

Na haar romans waagt Marente de Moor zich nu aan verhalen, die aan intensiteit en verbeeldingskracht niet voor haar bekende werk onderdoen. De mensen die zij in hun dagelijkse levens beschrijft hunkeren allemaal naar intimiteit, maar vinden die niet zomaar bij de ander. Tegen de achtergrond van hun knusse interieurs en gewoontes steekt dit gemis tragisch af, en alleen de verbeelding biedt nog troost. Een gelukkig getrouwde man blijkt opeens over bijzondere gaven te beschikken; een jonge vrouw beloert op Marktplaats haar buren, en twee gepensioneerde zeebonken gaan zonder hun echtgenotes op zoek naar een verdwenen eiland. Hoe gezellig is het eigenlijk in deze tragikomische vertellingen?

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen