Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De scherven van het geluk

De mooiste verhalen uitgekozen door Vic van de Reijt

De scherven van het geluk - Lévi Weemoedt - ISBN: 9789038806518
Prijs: € 20,00
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (29-08-2019)
Genre: Verhalenbundels
Boekenliefde.nl:
De scherven van het geluk op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: De scherven van het geluk
auteur: Lévi Weemoedt
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 29-08-2019
NUR: Verhalenbundels
Gewicht: 520 gr
ISBN/ISBN13: 9789038806518
Intern nummer: 44595488

Biografie (woord)

Lévi Weemoedt, pseudoniem van Izaäk Jacobus van Wijk (1948), is schrijver van tragikomische korte verhalen en gedichten, die hij als geen ander voor publiek ten gehore brengt. In de jaren 80 streed hij samen met Hans Dorrestijn om de titel 'droevigste dichter van Nederland'. Daarnaast schreef hij de roman De ziekte van Lodesteijn, een 'minor classic', aldus de kritiek. In 2014 verscheen de bundelMet enige vertraging, en in 2018 stelde Özcan Akyol de bloemlezing Pessismisme kun je leren!samen, die vrijwel meteen een bestseller werd.

Recensie

‘Terug van weggeweest’ – in deze drie woorden valt de wederopstanding van Lévi Weemoedt het beste te vatten. Jarenlang was zijn werk een geheimtip onder bevlogen literatuurkenners; maar dankzij de bloemlezing Pessimisme kun je leren! beleefden zijn verzen een stormachtige comeback in de boekhandel.

Behalve dichter is Lévi Weemoedt een groot verhalenverteller, in de beste traditie van auteurs als J.M.A. Biesheuvel en Bob den Uyl. Zijn oeuvre omvat een tiental bundels met meer dan honderd verhalen. De scherven van het geluk bevat de geestigste, de mooiste en de meest melancholieke verhalen, gekozen door Vic van de Reijt, in nauw overleg met de auteur. ‘Geniale humor! Schrijvers van het soort Weemoedt zijn schaars in Nederland.’ – Algemeen Dagblad ‘Als je je twijfels over jezelf en de wereld in zo’n speelse balans van humor en melancholie weet te verbeelden, dan ben je een grote ‘kleine’ schrijver.’ – Het Parool ‘Humoristen van dit gehalte zijn zeldzaam.’ – PZC

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen