Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De geur van een pasgestoomde deken

de beste poezenstukken

De geur van een pasgestoomde deken - Willem Frederik Hermans - ISBN: 9789023436782
Prijs: € 14,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (12-02-2009)
Genre: Verhalenbundels
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Patser, Iesje en Cals, Bastiaan en Toetie Dinky Toy – in het huishouden van Willem Frederik Hermans en Emmy Hermans-Meurs was altijd wel plaats voor een of meer katten. Hermans heeft dan ook regelmatig over zijn feliene huisgenoten geschreven. In dit boekje heeft Hermans-biograaf Willem Otterspeer de beste poezenstukken uit Hermans’ oeuvre bij elkaar gezocht en van een uitgebreide inleiding voorzien. Het absurde verhaal over de reusachtige kat Kilo, een reisverslag vanuit Rome, waar de schrijver tussen de ruïnes vele katten observeerde, de epistolaire bijdragen van Hermans aan de befaamde Poezenkrant, een uitgebreid essay over de liefde tussen mens en kat, een selectie (deels nog ongepubliceerde) foto’s van Hermans met poezen. Een must voor alle Hermansfans én alle kattenliefhebbers.

‘De liefde tot katten is zo mooi, doordat het eigenlijk een ongelukkige liefde is. Wie durft uit het diepst van zijn gemoed te verklaren dat zijn kat hem bemint? Ik denk dat katten vooral tot liefdesobject worden uitgekozen door hen die een afkeer hebben van allemansvriendinnen.’ - Willem Frederik Hermans.

Details

Titel: De geur van een pasgestoomde deken
auteur: Willem Frederik Hermans
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 112
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 12-02-2009
NUR: Verhalenbundels
Afmetingen: 197 x 128 x 17
Gewicht: 215 gr
ISBN/ISBN13: 9789023436782
Intern nummer: 11126919

Extra informatie

De geur van een pasgestoomde deken

Recensie

Patser, Iesje en Cals, Bastiaan en Toetie Dinky Toy in het huishouden van Willem Frederik Hermans en Emmy Hermans-Meurs was altijd wel plaats voor een of meer katten. Hermans heeft dan ook regelmatig over zijn feliene huisgenoten geschreven. In dit boekje heeft Hermans-biograaf Willem Otterspeer de beste poezenstukken uit Hermans oeuvre bij elkaar gezocht en van een uitgebreide inleiding voorzien. Het absurde verhaal over de reusachtige kat Kilo, een reisverslag vanuit Rome, waar de schrijver tussen de ruïnes vele katten observeerde, de epistolaire bijdragen van Hermans aan de befaamde Poezenkrant, een uitgebreid essay over de liefde tussen mens en kat, een selectie (deels nog ongepubliceerde) foto s van Hermans met poezen. Een must voor alle Hermansfans én alle kattenliefhebbers. `De liefde tot katten is zo mooi, doordat het eigenlijk een ongelukkige liefde is. Wie durft uit het diepst van zijn gemoed te verklaren dat zijn kat hem bemint? Ik denk dat katten vooral tot liefdesobject worden uitgekozen door hen die een afkeer hebben van allemansvriendinnen. - Willem Frederik Hermans

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.