Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Andere kamers

Andere kamers - Bram de Ridder - ISBN: 9789044634266
Prijs: € 21,99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Paperback (18-04-2018)
Genre: Verhalenbundels
Boekenliefde.nl:
Andere kamers op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Slechts een doodenkele keer staat er een schrijver op die met enkele pennenstreken de mens doorgrondt. Maar als hij opstaat, herken je hem direct. Deze nieuwe meester heet de Ridder. In Andere kamers gaat een fotograaf op tournee met een oudere concertpianiste, begraaft een jongen de vader van zijn verdwenen jeugdvriend, bestelt een bijziende schrijfster een gigolo, loopt een man over straat nadat hij wekenlang elke avond aan een brief heeft geschreven en probeert iemand de tijd stil te zetten. Het boek leest als een wonderlijke reis door een wereld waarin we allemaal leven. Een gecompartimenteerde wereld, waarin we eindeloos proberen elkaars muren af te breken en tot elkaar door te dringen. En wat gebeurt er wanneer je de aanval staakt, het leven over je heen laat komen?

Andere kamers is een nobel gedachte-experiment, waarin de karakters oog in oog komen te staan met hun grootste, maar universele zwakheden. De met tastende pen geschreven verhalen gaan over tijd, over eenzaamheid en contact, en over het vermoeden iets te missen, zonder er zeker van te zijn wat dat dan is en of het wel bestaat.

Bram de Ridder (1985) schrijft fictie en non-fictie. Eerdere verhalen verschenen onder andere in Tirade en De Brakke Hond. Hij is socioloog en arts en volgt momenteel de opleiding tot psychiater.

Details

Titel: Andere kamers
auteur: Bram de Ridder
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Publicatiedatum: 18-04-2018
NUR: Verhalenbundels
Gewicht: 550 gr
ISBN/ISBN13: 9789044634266
Intern nummer: 40782981

Recensie

In Andere kamers gaat een fotograaf op tournee met een oudere concertpianiste, begraaft een jongen de vader van zijn verdwenen jeugdvriend, bestelt een bijziende schrijfster een gigolo, probeert een jongeman de tijd stil te zetten en belt een bejaarde vrouw haar zus nadat ze in de tuinvijver is gevallen. Het boek leest als een wonderlijke reis door een wereld waarin we allemaal leven. Een gecompartimenteerde wereld, waarin we eindeloos proberen elkaars muren af te breken en tot elkaar door te dringen. In deze wereld doen de personages montere, onbeholpen, kwetsbare, oprechte en soms wanhopige pogingen zich staande te houden. Net als wij allen laten ze niemand te dichtbij komen, tot op het moment dat ze niet anders meer kunnen. De met tastende pen geschreven verhalen gaan over tijd, over eenzaamheid en contact, en over het gevoel iets te missen, zonder er zeker van te zijn wat dat dan is, en of het wel bestaat. 'De verhalen van Bram de Ridder zijn verraderlijk klassiek en hebben een tsjechoviaanse eenvoud, maar tussen de regels door sluipt het mysterie van het alledaagse. Melancholisch en veelbelovend.'- NINA POLAK Bram de Ridder (1985) schrijft fictie en non-fictie. Eerdere verhalen verschenen onder andere in Tirade en De Brakke Hond. De Ridder is socioloog en arts in opleiding tot psychiater.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen