Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Sporen van misdaad

over forensisch onderzoek

Sporen van misdaad - Val McDermid - ISBN: 9789046818886
Prijs: € 24,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (12-03-2015)
Genre: True Crime
Boekenliefde.nl:
Sporen van misdaad op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Over forensisch onderzoek

Lijken kunnen spreken, voor de juiste verstaander. Ze vertellen over hun herkomst, over hun leven en hoe ze aan hun einde kwamen, en door wie. Dankzij de sporen die lijken op de plaats delict achterlaten - hoe minutieus ook - is het voor forensische onderzoekers mogelijk om de meest bloedstollende gebeurtenissen te reconstrueren.
Val McDermid heeft met Sporen van misdaad een boek geschreven over professionals van over de hele wereld. Zij spreekt de beste onderzoekers over hun boeiende en vaak verrassende werk. Ze komt terecht in voormalig oorlogsgebied, high tech laboratoria en op bloederige moordlocaties. Zij verwondert zich over maden, die het tijdstip van overlijden van lijken nauwkeurig kunnen aangeven, over hoe microscopisch onderzoek naar DNA moordzaken kan oplossen en over hoe de moderne technische hulpmiddelen leiden tot de oplossingen van de gruwelijkste misdaden.

'De verhalen die je in dit boek leest, van plaats delict tot de uiteindelijk gang naar de rechter, behoren tot de meest fascinerende die je ooit zult lezen. Het drukt je met de neus op de feiten: de waarheid is altijd vreemder dan je je kunt voorstellen.'

Details

Titel: Sporen van misdaad
auteur: Val McDermid
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 352
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Publicatiedatum: 12-03-2015
NUR: True Crime
Afmetingen: 210 x 135 x 30
Gewicht: 452 gr
ISBN/ISBN13: 9789046818886
Intern nummer: 27880681

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 29-05-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
We komen regelmatig in contact met de misdaad… letterlijk en onder de vorm van fictie. Er blijkt een fascinatie te bestaan voor de wereld van de misdaad en de opsporing van de misdadigers. Het bewijs hiervan kan je terug vinden in het belang dat de misdaadverslagen innemen in de media en in het feit dat er heel wat boeken worden gewijd aan de wereld van de crime. Thrillers van alle aard. Voor enkele mensen in de maatschappij is deze wereld echter een realiteit van alle dagen… Zij zetten zich in om met alle middelen die voorhanden zijn de misdadigers op te sporen, en vanuit de gegevens die overblijven bij een misdrijf het achterliggend verhaal te kunnen reconstrueren. Het is eens wat anders dan de fictie die we terugvinden in boeken, maar in elk geval blijken de auteurs meer en meer basis te vinden in de realiteit, en weten ze wetenschappelijke kennis te verwerken tot een faction. Typische voorbeelden vindt je zeker in de werken van Jef Geeraerts en van de Deflo’s en de Aspes van deze wereld. In dit boek maken we echter kennis met de echte wereld van de recherche, de opsporingstechnieken en de zoektocht naar elk klein détail dat moet toestaan om een misdrijf op te lossen. Op een heldere wijze, aangevuld met tal van concrete voorbeelden en prachtige, passende illustraties, krijgen we een toegankelijke kijk op de wereld van de opsporing. Het geeft een duidelijk beeld van de wetenschappelijke basis en technieken die worden gebruikt bij de onderzoeken. Kleine gegevens, grove bewijzen, technieken, apparatuur, logica, verbanden, … je zegt het maar, en je vindt hier wel een beschrijving van de manier waarop men tewerk gaat bij het onderzoek om tot het oplossen van de meest ongelooflijke verhalen te kunnen komen. Alle mogelijke technieken worden er geduid, op een zeer aangename wijze, interessant en ook efficiënt. De auteur is een vermaard kenner van het domein van de technieken die worden gebruikt bij de bestrijding van de misdaad… onder alle mogelijke vormen, en weet dit op een zeer boeiende wijze te brengen, zeer vaak onder de vorm van spannende thrillers, maar deze keer dus meer onderbouwd en wetenschappelijker. Een zeer interessante wijze van kennismaking met de bestrijding van de misdadigers.

Biografie (woord)

De Schotse Val McDermid (1955) is thriller- en misdaadschrijfster met bijna 30 titels op haar naam, die wereldwijd worden vertaald. Veel van haar werk is bekroond en wordt voor televisie verfilmd.

Extra informatie

Sporen van misdaad

Recensie

Over forensisch onderzoek Lijken kunnen spreken, voor de juiste verstaander. Ze vertellen over hun herkomst, over hun leven en hoe ze aan hun einde kwamen, en door wie. Dankzij de sporen die lijken op de plaats delict achterlaten - hoe minutieus ook - is het voor forensische onderzoekers mogelijk om de meest bloedstollende gebeurtenissen te reconstrueren. Val McDermid heeft met Sporen van misdaad een boek geschreven over professionals van over de hele wereld. Zij spreekt de beste onderzoekers over hun boeiende en vaak verrassende werk. Ze komt terecht in voormalig oorlogsgebied, high tech laboratoria en op bloederige moordlocaties. Zij verwondert zich over maden, die het tijdstip van overlijden van lijken nauwkeurig kunnen aangeven, over hoe microscopisch onderzoek naar DNA moordzaken kan oplossen en over hoe de moderne technische hulpmiddelen leiden tot de oplossingen van de gruwelijkste misdaden. 'De verhalen die je in dit boek leest, van plaats delict tot de uiteindelijk gang naar de rechter, behoren tot de meest fascinerende die je ooit zult lezen. Het drukt je met de neus op de feiten: de waarheid is altijd vreemder dan je je kunt voorstellen.'

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.