Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De Haagse penoze

De onderwereld van het Westland

De Haagse penoze - Hendrik Jan Korterink - ISBN: 9789089752239
Prijs: € 19,95
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (07-11-2012)
Genre: True Crime
Boekenliefde.nl:
De Haagse penoze op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Minder bekend dan de Amsterdamse onderwereld, maar minstens zo 'groot' en gewelddadig, is het criminele milieu rond Den Haag. Het grote verschil: hier zijn de hoofdrolspelers extreem mediaschuw. Geen journalist drong door in dit gesloten bolwerk. Tot nu toe...

In De Haagse penoze vertelt Nico van Empel zijn fascinerende verhaal. Nico groeide op met mannen als kindermoordenaar Koos H., drugsbaron Piet S. en vastgoedbaron Victor 't Hooft. Aan Nico vertelde Koos H. meer dan hij ooit aan anderen deed. O.a. over de moorden waarvoor hij is veroordeeld, maar ook over zijn betrokkenheid bij andere.

Er lopen veel lijnen tussen het Westland en de hoofdstad. Amsterdammer Gerrie Bethlehem, bijvoorbeeld, die nu een grote rol speelt in het geruchtmakende Passageproces over liquidaties in de Amsterdamse onderwereld, deed niet alleen zaken met Klaas Bruinsma, maar ook met Haagse Piet en met Marco Eijk, de spil bij verschillende afrekeningen. En het gerucht gaat dat ook John Mieremet en Sem Klepper voor hun wapenleveranties belangrijke Haagse connecties hadden.

De Haagse Penoze gaat niet alleen over mannen, er komen heel veel vrouwen in voor. Nico van Empel is een vrouwenman. Vriendinnen van bekende voetballers, dames van zware en lichte zeden, Nico kon er niet genoeg van krijgen. En zij niet van hem. Hij vertelt over 'hoeren en snoeren, oplichting en liquidaties'.

Details

Titel: De Haagse penoze
auteur: Hendrik Jan Korterink
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Schuyt inzake Just Publishers
Publicatiedatum: 2012-11-07
NUR: True Crime
Afmetingen: 215 x 134 x 27
Gewicht: 476 gr
ISBN/ISBN13: 9789089752239
Intern nummer: 23501526

Extra informatie

De Haagse penoze

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen