Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Woudbloem

Woudbloem - Frans Hempen - ISBN: 9789491011023
Prijs: € 24,95
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (31-05-2018)
Genre: Thriller
Boekenliefde.nl:
Woudbloem op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: Woudbloem
auteur: Frans Hempen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum: 31-05-2018
NUR: Thriller
Gewicht: 550 gr
ISBN/ISBN13: 9789491011023
Intern nummer: 42412373

Biografie (woord)

Frans Hempen groeide op in Musselkanaal, Zuidoost-Groningen. Hij studeerde Engelse Taal- en Letterkunde in Groningen en theater in Dublin en Bloomington, Indiana. Hij woont en werkt in Amsterdam. Woudbloem is zijn fictiedebuut.

Extra informatie

Explosieve thriller over Gronings gasdrama In de nieuwe thriller Woudbloem gaat het verschrikkelijk mis bij de zwaarste aardbeving ooit in Groningen. Hoofdpersoon Harm Mulder heeft niets meer te verliezen. Als hij de strijd aanbindt met de bazen van het gas, zet hij alles op het spel. Schrijver Frans Hempen liep al jaren rond met het idee voor het boek. 'Eigenlijk al sinds begin jaren negentig, toen de eerste berichten kwamen dat trillingen en bevingen samenhingen met de gaswinning.' Eind 2014 besloot hij te gaan schrijven. Het boek was net af toen de beving in Zeerijp plaatsvond. 'Dat was schrikken. Ik wil beslist niet dat dit een profetisch boek wordt, maar als de gaskraan niet snel verder dichtgaat, kan het zomaar compleet uit de hand lopen. Dat is wat er gebeurt in Woudbloem.' Woudbloem speelt zich af op tal van bekende en minder bekende Groninger locaties: van de Martinitoren tot het Schildmeer, van het Noorderplantsoen tot het Noordlease Stadion, dat in het boek nog gewoon Euroborg heet. 'Ik wil dat je als lezer opgaat in het verhaal, dat je er als het ware in rondloopt. Woudbloem is één en al actie,' zegt de auteur, die in de jaren tachtig in Groningen studeerde. Frans Hempen (1963) groeide op in Musselkanaal en woont en werkt in Amsterdam. 'Voor de mensen daar is het allemaal ver van hun bed wat er in het Noorden speelt. We hebben allemaal geprofiteerd van het gas, maar hoe hoog is de prijs die de Groningers ervoor moeten betalen? Mijn boek is bedoeld om Nederland wakker te schudden en de Groningers een hart onder de riem te steken. Woudbloem is een spannend boek, maar de boodschap is bloedserieus. Er staan echt mensenlevens op het spel.' Woudbloem is te koop bij geselecteerde boekhandels in Groningen en omgeving. Verkoopadressen en een voorpublicatie zijn te vinden op www.woudbloemboek.nl.

Recensie

Wie betaalt de prijs voor het Gronings gas? Als het noodlot Harm Mulder en zijn gezin treft bij een zware aardbeving in het Groningse gaswinningsgebied, wil hij weten wie er schuldig is aan deze ramp. Hoelang wisten de gasbedrijven en de overheid al van de risico’s? Wie kan hij vertrouwen als alles om hem heen instort? Hoe dichter Harm bij de waarheid komt, hoe meer hij wordt tegengewerkt. Maar als je niets meer te verliezen hebt, zet je alles op het spel.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen